Vahit Kirişçi Kimdir? Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi kimdir, kaç yaşında? Nereli?

Vahit Kirişçi kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir isitifa etti. Pakdemir'in yerine yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi oldu. Peki Vahit Kirişçi kimdir, kaç yaşında? Vahit Kirişçi hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi oldu. Bekir Pakdemirli'nin istifası sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişçi atandı. Vatandaşlar ise Vahit Kirişçi kimdir, kaç yaşında? Vahit Kirişçi nereli sorularına yanıt aramaya başladı.

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

Tarım ve Orman Bakanı olan Vahit Kirişçi KahramanMaraş doğumludur. 4 Aralık 1960 doğumlu olan yeni Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunudur.

Vahit Kirişçi Kimdir? Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi kimdir, kaç yaşında? Nereli?

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi. 22. ve 23. Dönem Adana Milletvekillidir. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. 23. Dönem'de aynı komisyonun Başkanlığına yeniden seçildi.

4 Mart 2022 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin istifa etmesinden sonra anılan bakanlığa atandı.

Vahit Kirişçi Kimdir? Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi kimdir, kaç yaşında? Nereli? ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli vahit kirişçi kimdir vahit kirişçi kaç yaşında nereli Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.