Vadesi dolan kur korumalı mevduat hesaplarında yeni teşvik

Vadesi dolan kur korumalı TL mevduat hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme, Resmi Gazete'nin 23 Mart 2022 tarihli sayısında yayımlandı. Mevduat hesaplarındaki yeni teşvikle; tasarruflar, vade sonunda döviz olarak değerlendirilirse vergiden muaf tutulacak.

Vadesi biten kur korumalı TL mevduat hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mevduat hesaplarının güncellenmesine yönelik yeni teşviği kapsayan kararla, kur korumalı mevduat hesabındaki tasarruflar vade sonunda döviz olarak değerlendirilirse vergi alınmayacak. Böylece normalde binde iki olan kambiyo gider vergisi, kur korumalı mevduat hesaplarında sıfır olarak uygulanacak.

Vadesi dolan kur korumalı mevduat hesaplarında yeni teşvik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürülüğe giren kararla, dövizini kur korumalı mevduat hesabına koyarak dövizden TL'ye geçen vatandaş ve şirketler, vade bitiminde TL olarak alacakları paralarını dövize çevirmeyi tercih ederse, binde iki oranındaki banka ve sigorta muamele vergisini ödemeyecek.

 

 

Vadesi dolan kur korumalı mevduat hesaplarında yeni teşvik ile ilgili etiketler kur korumalı mevduat Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.