Uzun süren sessizlik bozuldu: Kuzey Kore'den yeni füze denemesi!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bizzat gözlemlediği yeni füze denemesinin devlet kanalından başarıyla sonuçlandığı aktarıldı. 1500 km mesafe kat eden füzeler, hedefi başarıyla vurdu. Beyaz Saray'dan cevap gecikmedi. Yapılan bu deneme, Mart ayından beri ilk füze denemesi olması bağlamında uzun süren sessizliğin ardından dikkatleri bölgeye çevirdi.

Kuzey Kore’nin yeni füze denemesi gerçekleştirmesinin ardından Beyaz Saray’dan açıklama gecikmedi.

Beyaz Saray Baş Basın Sekreteri Yardımcısı Karine Jean-Pierre yaptığı açıklamada, ABD'nin Kuzey Kore ile temasa geçmeye hazır olduğunu belirterek, ABD’nin Kuzey Kore’ye yönelik duruşunun değişmediğini söyledi.

1500 KM MESAFEDEN HEDEFİ TAM İSABET VURDULAR

Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), yeni uzun menzilli füzelerin Cumartesi ve Pazar günleri başarı ile test edildiğini duyurmuştu.

İki denemede de füzelerin 1500 kilometreden fazla mesafe kat ederek hedeflere başarılı bir şekilde ulaştığı ifade edilmişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yakın kurmaylarından İşçi Partisi Politbüro üyesi Pak Jong Chon'un füze testlerini bizzat gözlemlediği belirtilmişti.

Pak'ın denemelere yönelik, "Bu, ülkemizin savunma teknolojisi ile silah sanayisinin muazzam yeteneklerinin bir başka büyük göstergesidir” ifadelerini kullandığı kaydedilmişti.

AYLAR SÜREN SESSİZLİK

ABD ile süren nükleer silahsızlanma müzakerelerinin durmasının ardından Kuzey Kore, son füze denemesini geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirmişti. Düşük irtifada düzensiz yörüngeleri izleyebilen iki yeni taktik güdümlü füzenin hedefleri başarılı bir şekilde vurduğu belirtilmiş, devlet medyasında yer alan haberde "Bu silah sisteminin geliştirilmesi, ülkenin askeri gücünü artırmada ve Kore Yarımadası'ndaki her türlü askeri tehdidi caydırmada büyük önem taşıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Deneme, bölgede tansiyonu artırdığı gerekçesiyle uluslararası kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.

Uzun süren sessizlik bozuldu: Kuzey Kore'den yeni füze denemesi! ile ilgili etiketler Kuzey Kore Füze ABD Beyaz Saray kim jong
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.