Uzmanlardan Korona günlerinde uzaktan eğitim ve sanal sınıfların bütün detayları!

Dünyada birçok ülkede yayıldıktan sonra Türkiye'de de ortaya çıkan Korona virüs için alınan önlemler kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 23 Mart itibariyle uzaktan eğitim sürecine başlayacak. Eğitim Uzmanı Ayhan Korkmaz ve Dijital Dönüşüm Direktörü Hamza Şamlıoğlu, uzaktan eğitimle ilgili hem öğrencilerin hem de velilerin kafasında oluşan birçok soru işaretini gidermek için SuperHaber'e çarpıcı açıklamalar yaptı.

Korona virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında eğitime bir hafta ara verilirken, bugün itibarıyla öğrenciler için uzaktan eğitim süreci başladı. Eğitim sürecine ekran başında devam edecek olan milyonlarca öğrenci ve velileri "Uzaktan eğitim hangi kanallarda verilecek?, Türkiye’de online eğitim nasıl olacak?, Eğitimin yayın akışı nasıl öğrenilecek?, Öğrenciler öğretmenlerle etkileşim halinde olabilecekler mi?, Derslerin süresi ne kadar olacak?, Ders programları nasıl takip edilecek?, İnternete erişim olmazsa öğrenciler ne yapacak?" gibi birçok sorunun daha yanıtını arıyor.

"ÖĞRENCİLER HİÇBİR YAYINI KAÇIRMAYACAK, HER DERSİN TEKRARI OLACAK"

Uzaktan eğitim sisteminin nasıl işleyeceğini anlatan Eğitim Uzmanı Ayhan Korkmaz, süreci şu cümleleriyle vurguladı: Uzaktan eğitim sürecinde ilk ders günün başlayacağı 23 Mart pazartesi günü TV kanallarında verilen dijital sistemler üzerinden, uydudan TRT üzerinden olacak kanalları takip etmenizi öneriyorum. Çünkü EBA TV'ye internet üzerinden girerseniz açılmayabilir, ricamız ilk gün mutlaka dersleri TV üzerinden seyretmeniz. Sistem şu anda sizin için 6 ayrı kanal üzerinden eğitim verecek. Bu kanallarda her sınıfın programına ulaşabilirsiniz. Ayrıca http://www.eba.gov.tr/ ve https://www.meb.gov.tr/ sayfalarından da ulaşabilirsiniz. Ayrıca TV kanallarının hepsinden de yayın akışı tekrar verilmekte. Merak etmeyin hiçbir yayını kaçırmayacaksınız, her dersin tekrarı olacak ve gün içinde de bu tekrarları ister ailenizle ister tek başınıza yapabileceksiniz.

EĞİTİM UZMANI UYARDI: YIL SONUNDA TELAFİ EĞİTİMLERİ OLACAK!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un aldığı tedbirleri adım adım anlatman Korkmaz, sanal sınıflar ve uzaktan eğitim süreciyle ilgili belirlenen programların verimli ve yeterli olacağının şu cümleleriyle belirtti: Öğrenciler okula döndüklerinde sınavlarını sadece ve sadece yüz yüze gördükleri konu üzerinden olacaklar. Eğer tatil uzarsa sınavlar online yapılmak durumunda kalırsa belki internet üzerinden kamera çekimleriyle yapılabilir, ancak henüz böyle bir şeyi öngörmüyoruz. Unutmasınlar ki 8 ve 12. sınıflar için aynı zamanda akademik destek programı var. Öğrencilerimiz burada ihtiyaçları olan her şeyi bulabilir. Deneme sınavları, öğretmenlerin ders anlatımları, karşılıklı öğretmenleriyle etkileşim halinde ders anlatılmasına kadar her şeyi bulabilecekler. Ayrıca bu eğitim boyunca derslerimizin 20 dakika olacak. Bunu sebebi ise bir sınıf ortamı olmadan, yüz yüze eğitim olmadan, uzaktan eğitimde öğretim etkileşimi olmadığı için 20 dakika ile sınırlandırıldı. Her dersin sonunda etkinlikler, oyunlar ve faaliyetler de yine aynı şekilde TV kanallarımızdan ve EBA'dan sunulacaktır. Her sınıf düzeyinde yılın sonunda telafi eğitimleriyle onların alması gereken bilgileri alacak eğitimler olacak. Devletimizin destekleme yetiştirme kursları bunun için var. Yaz tatilleri kullanılabilir, telafi eğitimleri yazın dahi kullanılabilir. İnşallah bu badireden kısa sürede çıkalım. Biz öğretmenler olarak çocuklarımızın geri kalmaması için, eğitimde eksiklikleri olmaması için ve de streslerini doğru yönetmek için her türlü tedbiri aldık. Öğretmenlerine güvensinler, onlarla sürekli iletişim halinde kalsınlar.

ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK ÖNERİLERİ

Ders dışındaki zamanda öğrenciler için etkinlik tavsiyelerinde bulunan eğitim uzmanı, şunları söyledi: Öğrenciler evde oldukları bu zaman diliminde üyükleriyle hasret gidersinler, yeni etkinlikler bulsunlar, yeni ve tehlikeli olmayan deneyler yapsınlar, üretsinler, farzetsinler ki evleri birer tasarım beceri atölyeleri... Orada yeni yeni etkinlikler yapıp videolar çekip bizlere öğretmenlerine sosyal medya aracılığı ile göndersinler, biz de paylaşalım.

TÜRKİYE'NİN ALT YAPISI ONLİNE EĞİTİM SÜRECİNİ KALDIRACAK MI?

Dijital Dönüşüm Direktörü Hamza Şamlıoğlu, uzaktan eğitim sürecinde internet kotasıyla ilgili endişelenen öğrenci ve velilerin merak ettiği birçok sorunun yanıtlarını verdi. Hem internet hem de televizyondan giriş yapılabilen EBA sisteminin büyük bir avantaj olduğunu belirten Hamza Şamlıoğlu, online eğitim sürecinin fırsat eşitliği yaratttığını vurguladı. Şamlıoğlu, açıklamalarıyla öğrenci ve velilerin endişelerini gidererek online eğitim için Türkiye’nin alt yapısının da yeterli olduğunun altını çizdi. İnternet üzerinden EBA'ya giriş yapacaklara ise internet kullanımını 'güvenli internet profili'ne çevirerek zararlı içeriklerden korunulması gerektiğini söyledi.

Eğitim Uzmanı Ayhan Korkmaz ve Dijital Dönüşüm Direktörü Hamza Şamlıoğlu'nun açıklamaları SuperHaber YouTube kanalında yayında...

 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.