Uzmanlar piyasaları değerlendirdi! Yeni yılın en çok kazandıracak olan varlığı, belli oldu! Beyaz metale dikkat!

Döviz kurlarında ve emtia varlıklarında yaşanan dalgalanmaları değerlendiren ekonomistler, 2023 yılına ilişkin tahminlerini açıkladı. İşte ekonomistlerin dikkat çeken açıklamalarının detayları…

Geride bırakmış olduğumuz yılın son çeyreğinde hem döviz kurlarında hem altın piyasasında yukarı yönlü hareketler ortaya çıktı. Bu durum gündelik hayatın ekonomik şartlarının ağırlaşmasına sebep olurken ilgili piyasalara yatırım yapan vatandaşların yüzlerini güldürdü. Ellerinde bulunan birikimleri hangi piyasada değerlendirmeleri gerektiği konusunda karar veremeyen potansiyel yatırımcılar ise uzman yorumlarına sığındı.

2022 yılına girilmesi ile birlikte açıklanmaya başlanan faiz artırımı kararları ve şubat ayının sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı, döviz kurlarında ve emtia varlıklarında rekor seviyelerin gözlenmesine sebep oldu. Bu durum potansiyel yatırımcıların yine ortada kalmasına neden olurken mevcut yatırımcıların ilk etapta çok kazanmasını sağladı. Ancak sonrasında dengelerin değişmesi özellikle savaş ortamında dahi güvenli liman olarak değerlendirilen altında büyük kayıpların ortaya çıkmayasına yol açtı.

2023 yılına girilmesine sayılı günler kala emtia varlıklarında ciddi bir hareketlilik gözlenmeye başlarken ünlü ekonomistlerden piyasalara ilişkin değerlendirmelere geldi. 2022 yılının sonuna ilişkin tahminlerini ortaya koyan uzmanlar, 2023 yılının favori yatırım aracının hangisi olacağına dair de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“ALTINI GERİDE BIRAKACAK!”

Uzmanlar piyasaları değerlendirdi! Yeni yılın en çok kazandıracak olan varlığı, belli oldu! Beyaz metale dikkat!

Ekonomik açıdan yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gainesville Coins Değerli Metaller Uzmanı Everett Millman, gümüş metaline dikkat çekti. Yatırımcıların gümüşü göz ardı ettiğini ifade eden Millman, şu ifadeleri kullandı: “Gümüş, altından çok daha iyi bir performans gösterecek. Bu durum değerli metallerde boğa koşusu olarak adlandırılan ortamda ortaya çıkan bir modeldir.” Ayrıca Millman gümüşte arz sıkışıklığının 2023 yılı itibari ile hissedilmeye başlanacağına da işaret etti.

GRAM ALTINA İLİŞKİN YENİ TAHMİN!

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde yukarı yönlü hareketleri ile dikkat çeken gram altın, senenin sonuna doğru bin 82 TL seviyesine kadar yükselerek kendi rekorunu tazeledi. Yeni dönemde bir yükselip bir gerileyerek dalgalı grafikler ortaya koyan gram altın, şu sıralar bin 80 TL seviyesinden işlem görmeye devam ederken analistlerden gram altına ilişkin yeni bir tahmin geldi.

Bin 91 TL seviyesinin gram altın için önemli bir direnç noktası olduğunu belirten uzmanlar, bin 90 TL’nin üzerinde gerçekleşen kapanışların gram altını sene sonunda bin 100 TL’nin üzerine çıkaracağını ileri sürdü.

Uzmanlar piyasaları değerlendirdi! Yeni yılın en çok kazandıracak olan varlığı, belli oldu! Beyaz metale dikkat! ile ilgili etiketler altın
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.