Uzmanından tüp bebek tedavi süreci!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesörü ve Maltepe Üniversitesi Hastanesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Özekici, bebek sahibi olamayan çiftler için tüp bebek yöntemiyle üreme tedavisini SuperHaber'e anlattı.

Tüp bebek tedavisi, kadının üreme hücreleri ile erkeğin üreme hücrelerini laboratuvar ortamında, bir araya getirerek döllenmenin oluşmasını sağlayan tedavi yöntemidir.

Dünya’da bebek sahibi olamayan çiftler için tüp bebek alanında gerçekleştirilen tedavi yöntemleri, Türkiye’de de son derece başarılı olarak gerçekleştirilmektedir.

İDEAL YAŞ ORANI KAÇ OLMALIDIR?

Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin sağlam rahmi, yumurtası ve spermi olduğu sürece tüp bebek tedavisi uygulanmaktadır. Tüp bebek sahibi olmak isteyen kadınlar için ideal bir yaş olan 40 yaş altında gebe kalma şansları yüksektir.

UYGULAMA ÖNCESİ UYARILAR

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler için tüp bebek uygulama öncesi bir takım uyarılar yapılmaktadır. Bunların başında gelen alkol ve sigaranın kısıtlanması veya tamamen bitirilmesi, kilo artışlarının düşürülmesi, sağlıklı beslenme düzeninin uygulanması, gazlı içecek alışkanlıklarının bırakılması ideal bir hasta hazırlık yöntemidir.

BEBEĞE GEÇEBİLECEK SORUNLAR

Özekici, tüp bebek yönteminde anne ve babadan çocuğa geçecek sorunları anlattı. Özekici, “İleri yaş anne ve baba adaylarında, ailesinde kalıtsal hastalığı bulunanlarda, daha önce düşük yapanlarda ve önceden denenen başarısız tüp bebek denemesi geçirmiş çiftlerde tüp bebek uygulaması yapmadan yani elde edilen embriyoyu transfer etmeden genetik ayrıştırılması yapılmaktadır.” dedi.

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.