Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmenlik eğitimleri ne zaman bitiyor?

Uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili aramalar zaman zaman artıyor. Uzman öğretmenlik takvimine göre eğitim programının başvuruları 01-10 Haziran 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Eğitimler ise 18 Temmuz'da başladı. Peki, uzman öğretmenlik eğitimleri ne zaman bitiyor? Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?

Uzman öğretmenlik sınavı için geri sayım devam ediyor. Bakanlık kadro ve pozisyonlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerden eğitim programına başvuruda bulunanların, başvuru sonuçları 14 Haziran 2022 Salı günü açıklandı. Eğitimler ise 18 Temmuz'da başladı. Gözler sınava çevrildi. Peki, uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Eğitimler ne zaman bitecek?

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-05 Eylül 2022, başöğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

19 Kasım 2022'de yapılacak yazılı sınav başvuruları 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak ve sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan öğretmenler, Başöğretmenlik Eğitim Programına ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilir.

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmenlik eğitimleri ne zaman bitiyor? ile ilgili etiketler Sınav uzman öğretmenlik ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.