Üzerinde güneş batmayan imparatorluk hangisidir? Güneş'in hiç batmadığı yer neresidir?

Pers impratoru 1. Serhas tarafından ilk kez kullanılan bir terim olan üzerinde güneş batmayan impratorluk terimi hakkında araştırma yapanlar için detaylar haberimizde. Peki, Güneş'in hiç batmadığı yer neresidir?

ÜZERİNDE GÜNEŞ BATMAYAN İMPARATORLUK HANGİSİDİR?

Güneşi Batmayan İmparatorluk, İngiltere başta olmak üzere tarihteki bazı deniz aşırı imparatorluklar için kullanılan terimdir. Herodot'a göre terimin bir benzeri ilk kez Pers imparatoru I. Serhas tarafından kullanılmıştır.

Brexit eşiğinde yeniden güneş batmayan imparatorluk olma hayali

İNGİTERE'YE NEDEN ÜZERİNDE GÜNEŞ BATMAYAN ÜLKE DENİR?

İngiltere, 1800’lü yılların başında dünyanın süper gücüydü. Sanayi devrimini tamamlamış, ticaretini artırmak amacıyla dünya pazarlarını birer birer ele geçirme çabasına girmişti. Sömürgeleri ile sınırları o kadar genişti ki, “topraklarında güneşin batmadığı ülke” denilirdi.

 

Üzerinde güneş batmayan imparatorluk hangisidir? Güneş'in hiç batmadığı yer neresidir? ile ilgili etiketler İngiltere üzerinde güneş batmayan ülke
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.