Uzaydan internet Avrupa'ya geliyor

SpaceX’in CEO’su Elon Musk, uzaydan internet sunan projesi Starlink’le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Musk’un yaptığı açıklamaya göre Şubat ya da Mart ayında Starlink Avrupa’ya hizmet vermeye başlayacak.

SpaceX, uydu tabanlı geniş bant internet hizmeti olan Starlink’i, yakında çok daha fazla kişinin kullanımına sunmaya hazırlanıyor. Şirket CEO’su Elon Musk’un açıklamasına göre Starlink, yakında Avrupa’da hizmete girecek.

Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu hafta birkaç bin Starlink beta katılım daveti daha geleceğini söyledi. Bunun üzerine kullanıcılar, tweetin altına Starlink’in Avrupa’ya ne zaman geleceğine ilişkin sorular ekledi. Musk, sorulara cevaben Starlink’in 2021 yılının ilk aylarında Avrupa’da kullanılmaya başlanabileceğini ifade etti. Musk, ülkelerden onay alınması halinde hizmetin kullanıma sunulacağını da belirtti.

Uzaydan internet Avrupa'ya geliyor

MUSK'IN STARLINK PROJESİ NEDİR?

SpaceX, Starlink projesi ile uydular aracılığıyla uzaydan dünya üzerindeki kullanıcılara internet bağlantısı sunmayı hedefliyor. İnternetin çok pahalı, yetersiz veya erişilmesinin güç olduğu yerlerde kullanımının hedeflendiği proje ile uygun fiyatlı ve yüksek hızlı internete her yerden erişilebilecek.

Amazon ve Facebook gibi şirketlerin de üzerinde çalıştığı projenin SpaceX’e şuana kadar olan maliyeti yaklaşık 10 milyar dolara ulaşmış durumda. Starlink şu anda 30 milisaniyeden daha az gecikme süresiyle 100Mbps indirme hızları sunuyor.

 (ONEDİO)

Uzaydan internet Avrupa'ya geliyor ile ilgili etiketler Avrupa İnternet spacex elon musk Starlink
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.