Uzayda Çocuk Yapmanın Yolu Bulundu! Uzayda Üreme Başlıyor

Uzaya gitmek günümüzde oldukça ilgi çeken bir durumdur. Özellikle dünyanın zengin insanları uzayla kolonileşmek istiyor. Uzay şartlarında erkeklerin sperm yapılarının bozulması nedeniyle burada üreme yapılamıyor. Ancak yapılan araştırmalar ve deneyler sonucunda bilim adamları tarafından bu sorun çözülmüş olabilir.

Uzaya gitmek günümüzde  oldukça ilgi çeken bir durumdur. Özellikle dünyanın zengin insanları uzayla  kolonileşmek istiyor. Uzay şartlarında erkeklerin sperm yapılarının bozulması nedeniyle burada üreme yapılamıyor. Ancak yapılan araştırmalar ve deneyler sonucunda bilim adamları tarafından bu sorun çözülmüş olabilir.

Uzay çalışmalarıyla ilgili Elon Musk ve Jeff Bezos  gibi milyarderler arasında bir rekabet var. Bu dünyanın en zengin insanları dünyanın dışına çıkmak ve diğer gezegenlerde yaşamanın yollarını arıyorlar. Önümüzdeki 10 yıl içinde uzayda koloni kurmak gibi amaçları var. Araştırmalar erkek sperminin uzayda gücünü yitirdiğini ve bozulmaya uğrayabileceğini gösterdiğinden dolayı zengin insanlar  bu soruna çözüm bulmak için çalışmalar yapıyor.

Uzayda Üremek İçin Deneysel Çalışmalar

 

Uzayda üremek için bilim adamları tarafından birçok deneysel çalışma yapılıyor. bu çalışmalardan bir tanesi spermleri dondurma işlemi ile kurutmaktır. Japon bilim adamlarından oluşan bir ekip tarafından fare spermleri kurtularak Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi.

6 yıl sonunda tekrar gözlemlenen spermlerin gönderilmeden önce dünyadaki durumları ile aynı seviyede oldukları gözlemlendi. Spermler dünyadaki ile eşit sağlıktaydı ve aktifti. Bunun üzerine yapılan bir X ışını deneyi spermlerin yaklaşık 200  yıl kadar bu yapısını koruyabileceğini gösterdi.

Gelişmeler Heyecan Yarattı

 

Araştırmanın ilk yazarı olan Yamanashi Üniversitesi’nden Sayaka Wakayama, elde edilen bulguların yeni uzay çağının başlangıcı olabileceğini söyledi. Bu çalışmalar ileride Aya veya Mars'a gidecek olan kolonilere uygulanacak standart prosedür haline gelebilir. 

Uzaya gitmek için çalışmalar yapmanın en önemli sebebi Dünyanın ileride yaşanamayacak  bir hale geleceğinin düşünülmesidir. Uzaya taşınmaya bu kadar yaklaşılmışken  yapılan araştırmalar insanlarda büyük bir heyecan uyandırıyor.  Ancak bunun korku verici bir tarafı da bulunuyor.  Bazı insanlar bu bütçelerin dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için kullanabileceği düşüncesinde. 

Uzayda Çocuk Yapmanın Yolu Bulundu! Uzayda Üreme Başlıyor ile ilgili etiketler uzay
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.