Uzay ve havacılık alanında İngiltere ile işbirliği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birleşik Krallık Teknoloji Haftası'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin uzay ve havacılık çalışmaları hakkında çok önemli bir bilgiyi paylaştı. Bakan Varank, "Uzay ve havacılık sanayimizi güçlendirecek, uzaya bağımsız erişim sağlayacak tesis ve teknolojileri Birleşik Krallık ile geliştirebiliriz." dedi...

Birleşik Krallık Teknoloji Haftası'na video konferans yöntemi ile katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye Uzay Ajansı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Varank şunları söyledi:

"Türkiye ile Birleşik Krallık'ın, ekonomi, bilim, teknoloji alanlarındaki iş birliği, AB pazarlarındaki rekabetçi konumumuzu korumada önemli."

Yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri alanlarında Birleşik Krallık ile önümüzdeki dönemde yeni iş birlikleri hedefliyoruz.

Uzay ve havacılık sanayimizi güçlendirecek, uzaya bağımsız erişim sağlayacak tesis ve teknolojileri Birleşik Krallık ile geliştirebiliriz."

 

Uzay ve havacılık alanında İngiltere ile işbirliği ile ilgili etiketler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank İngiltere uzay Birleşik Krallık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.