Uyuşturucudan ölenlerin sayısı, koronavirüsten ölenlerin sayısını geçti

Koronavirüs salgını, ABD'yi derinden sarstı. Koronavirüs kaynakları ölümlerin 585 bin 978'e ulaştığı ABD'de, ülkeyi kasıp kavuran başka bir sorun da sessizce toplumun içine yayıldı. Amerikan Salgın Hastalıkları Önleme Merkezi'nin açıkladığı rapora göre geçtiğimiz 12 ay boyunca yaklaşık 90.000 Amerikalı aşırı doz uyuşturucudan hayatını kaybetti. Açıklamada, uyuşturucu kaynaklı ölümlerin tek başına koronavirüs ölümlerini geride bıraktığı belirtildi.

ABD, koronavirüs dışında başka bir salgınla daha mücadele ediyor. Merkez üssü San Fransisco olan "uyuşturucu" felaketi ile savaşan; uyuşturucunun koronadan daha ölümcül olduğu ABD'de, aşırı dozdan hayatını kaybeden Amerikalıların sayısı 90000'e çıkarak geçtiğimiz yıla göre %30 artış gösterdi.

UYUŞTURUCU ÖLÜMLERİ, KORONAVİRÜS KAYNAKLI ÖLÜMLERİ GEÇTİ

Haberler'de yer alan habere göre; Geçtiğimiz yıl aşırı doz uyuşturucudan ölenlerin sayısı ise ABD'de trafik kazasında ölenlerin (42000) ve silahlı çatışmada ölenlerin (44000) sayılarının toplamından bile fazla. Açıklamada uyuşturucu kaynaklı ölümlerin tek başına koronavirüs ölümlerini de geride bıraktığı belirtildi.

 Uyuşturucudan ölenlerin sayısı, koronavirüsten ölenlerin sayısını geçti

Aşırız doz uyuşturucudan ölen 90000 kişinin yaklaşık 55000'i ise ABD'de yaygın olarak kullanılan Methamfetamin ve Fentanyl gibi sentetik uyuşturuculardan kaynaklı.

SENTETİK UYUŞTURUCU KAYNAKLI ÖLÜMLER İSE %57 ARTTI

Sentetik uyuşturucudan ölenlerin sayısı ise geçen yıla göre tamı tamına %57 artış gösterdi. Yavaş yavaş toplumunu uyuşturucuya kurban veren ABD'deki DEA'in, uyuşturucuya karşı verdiği savaşı kazanamadığını gören ABD hükümeti; şimdilerde ne yapacağını bilemez halde çare üretmeye çalışıyor.

 

Uyuşturucudan ölenlerin sayısı, koronavirüsten ölenlerin sayısını geçti ile ilgili etiketler ABD uyuşturucu Narkotik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.