Uyuşturucu baronunun "sevkiyat tüneli"

Bir dönemin en ünlü uyuşturucu baronlarından Amado Carillo Fuentes'in uyuşturucu sevkiyat tüneli ortaya çıktı. 3 kilometrelik tünel, Fuentes'in ölümünün ardından villasının satılması ile ortaya çıktı. 2 milyon dolara satılan villaya inşaat işleri için giren işçiler uyuşturucu sevkiyatı için kullanılan tüneli keşfetti.

Meksika'nın en güçlü uyuşturucu baronlarından Amado Carillo Fuentes'in açık attırmayla Mayıs ayında 2 milyon dolara satılan villasında enkaz yığınlarını toplayan işçiler tünel keşfetti.

Uyuşturucu baronunun "sevkiyat tüneli"

Fuentes'in ölümünden 23 yıl sonra, inşaat işçileri Fuentes ‘in malikanesini yıkma kararı aldı. Arazinin yerine daha kullanışlı bir yerleşke kurmayı hedeflendiğini söyleyen Meksikalı yetkililer, çalışma sırasında 2-3 kilometrelik gizli bir geçit bulunduğunu, tünelin uyuşturucu sevkıyatı için kullanıldığını tahmin ettikleri belirtildi.

Uyuşturucu baronunun "sevkiyat tüneli" - Resim : 2

AMADO CARİLLO FUENTES KİMDİR?

Sinaloa doğumlu Fuentes, 1980'li yıllar ile 1990'lı yıllar arasında en güçlü Meksikalı uyuşturucu baronlarından birisi olarak biliniyordu.

Guadalajara karteli kurucularının da yeğeni olan Fuentes daha sonra bu kartele katılmıştı. Uçak kullanmayı öğrenen Fuentes, daha sonra bu yeteneğini uyuşturucu kaçaklığı için kullandı.

Uyuşturucu baronunun "sevkiyat tüneli" - Resim : 3

'Göklerin Baronu' takma adını da bu dönem aldı.

Önce esrar kaçakçılığı yaptı ama daha sonra Kolombiya'dan Meksika'ya ve buradan da ABD'ye kokain kaçakçılığına girişti.

Uyuşturucu baronunun "sevkiyat tüneli" ile ilgili etiketler Meksika uyuşturucu baronu Tünel
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.