"Üyesinin darbeci tarihe atıf yapmasına müsade etmemeli"

Anayasa Mahkemesi'nin üyesi olan Prof. Dr. Engin Yıldırım'dan darbe iması taşıyan "ışıklar yanıyor" mesajı üzerine sert bir mesaj yayımlayan AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, "Demokrasimizi kimse tehdit edemez" dedi. AYM'ye çağrıda bulunan Çelik, "AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir." ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi üyesinin Ankara'ya bomba gibi düşen tweeti üzerine bir açıklama yapan AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, ""Demokrasimizi kimse tehdit edemez." dedi. 

Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemeyeceğini vurgulayan Çelik, "Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz." dedi. 

Türkiye’nin demokrasiyi korumakla görevli kurumlarının görevlerinin başında olduğunun altını çizen ve "Demokrasimiz her türlü tehditten daha güçlüdür." diyen Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Demokrasimizi koruma konusunda kararlılığımız kesindir. Milletimiz adına demokrasimizi korumaya yeminliyiz."

Çelik bu noktada AYM'ye de darbe imalı tweeti atan Yıldırım'a müsade etmemesini çağrısında bulundu:

"AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur."

"Üyesinin darbeci tarihe atıf yapmasına müsade etmemeli"

"Üyesinin darbeci tarihe atıf yapmasına müsade etmemeli" ile ilgili etiketler Ömer Çelik AK Parti Anayasa Mahkemesi Darbe Engin Yıldırım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.