Uyanış ve Reis filmlerinin yapımcısı Ali Avcı kimdir? işte merak edilenler...

Uyanış ve Reis filmlerinin yapımcısı Ali Avcı İstanbul'da FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı. Avcı'nın yönetmenliğini yaptığı Uyanış filminin fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesinin öldürülme sahnesi büyük tepki çekmişti. Peki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ali Avcı kimdir? Başka hangi filmlerin yönetmenliğini üstlenmiştir? Uyanış filmi fragmanında neler oluyor? Ali Avcı neden gözaltına alındı? İşte Ali Avcı hakkında merak edilenler...

ALİ AVCI KİMDİR?

Reis filminin yapımcısı, Uyanış filminin yönetmeni Ali Avcı, 28 Ocak 1981 yılında doğdu.

Aslen Adıyamanlı olan Ali Avcı ilk kez 2010 yapımı Eşrefpaşalılar filminde yapım ekibinde görev alarak adını duyurdu.

Ali Avcı, Hop Dedik: Deli Dumrul, Dursun Çavuş ve Size Deniz Getireceğim gibi yapımlarda görev almıştı.

REİS FİLMİNİN KONUSU

reis

Adnan Menderes'in idam haberiyle başlayan film Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluk dönemi ile belediye başkanlığına uzanan hayat hikayesi beyazperdeye yansıtıyor. Film Erdoğan'ın gençliğini de ele alarak onun gözünden bir dönem hikayesi anlatma hedefinde.

Yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz'un üstlendiği yapımda Recep Tayyip Erdoğan’ı Reha Beyoğlu canlandırırken, eşi Emine Erdoğan’ı ise Özlem Balcı oynuyor. Filmin müzikleri ise Yücel Arzen'e ait. Yapımcılığı ise "Kafkasör Film Akademisi & Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş." üstleniyor.

SAMANYOLU YÖNETMENİ

Filmin yönetmeni Hüdaverdi Yavuz'un, 2010'da FETÖ lideri Fethullah Gülen'in gençlik yıllarını anlatan "Eşrefpaşalılar" filmini beyaz perdeye taşıyan isim olması bazı soru işaretlerine neden olmuştu.
Hüdaverdi Yavuz'un Samanyolu TV'deki dizilerin vazgeçilmez yönetmenlerinden biri olması da dikkat çeken bir ayrıntıydı.

BOŞ SALONLARA OYNUYOR

Yapım aşamasında büyük "sansasyon" yaratan film, vizyona girdikten sonra büyük hayal kırıklığına neden oldu.Filmin ilk gün gösterimine, bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar vatandaş ve birkaç gazeteci bilet aldı.

ORTALAMASI 1.8 OLDU

Filme 34 bin 115 kişi 1 puan verirken, 8 bin 135 kişi ise 10 puan verdi. Bunun yanında 78 kişi 2 puan verirken, 109 kişi 3, 5 ve 9 puan, 52 kişi de 4, 6, 7 ve 8 puan verdi. Filmin ortalaması ise 1,8 oldu.

YENİ SKANDAL: UYANIŞ

"Reis" Filminin Yapımcısı Ali Avcı, yine benzer bir strateji izleyerek toplumun yoğun hassasiyeti olan bir konuya eğildi.

15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan bir film projesi için kollarını sıvayan Ali Avcı yeni filmiyle ilgili bir fragman yayınladı.

Fragmanın tanıtı metninde, "Filmin tüm sahne ve efectleri bitmemesine rağmen yoğun talep baskı üzerine yayınlanmıştır. 9 Adet kısa kısa fragman olarak hazırlanmış Filmimizin 1. Fragmanı beğenilerinize sunulmuştur." ifadelerinin yer alması da dikkat çekti.

DURDURDUN BU REZİLLİĞİ!

Fragmanı izleyenler ise gördükleri sahneler karşısında gözlerine inanamadı!Filmin yayınlanan ilk fragmanında, FETÖ'cü cuntanın darbe gecesi başaramadığı tüm hain eylemler bir bir sahnelendi.

uyanAsI

Ali Avcı'nın "Uyanış" kullanmakta sakınca görmediği akıl almaz sahneler arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesinin darbe gecesi Kısıklı'daki evlerinde öldürülmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına bir asker tarafından silah dayanması da yer aldı.

Bu akıl almaz görüntüler büyük tepki toplarken, filmle ilgili nasıl bir yasal süreç başlatılacağı merak konusu oldu.

YANINDA FİRARİ FETÖCÜ İLE GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ali Avcı, Bağcılar'daki evinde gözaltına alındı.

Polis tarafından evde yapılan arama sırasında kaçan bir kişi ise kovalamaca sonucu yakalandı.

Yakalanan kişinin kendini Hasan Aslan olarak tanıttığı ancak yapılan kimlik kontrolünde bu kişinin FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi soruşturmasında firari olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber olduğu tespit edildi.

Uyanış ve Reis filmlerinin yapımcısı Ali Avcı kimdir? işte merak edilenler... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Fetullah Gülen FETÖ reis uyanış ali avcı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.