Melik Tekiş kimdir? Sultan Alparslan'ın oğlu Tekiş'İ oynayan Atılgan Gümüş kimdir?

Melik Tekiş kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Melik Tekiş rolü katıldı. Sultan Melikşah'ın kardeşi ve Alparslan'ın oğlu olan Melik Tekiş tarihte nasıl bir kişiliğe sahipti? Melik Tekiş neler yapmıştır?

Melik Tekiş kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu bu akşam yeni bölümü ile TRT 1'de ekrana geldi. Sultan Alparslan'ın oğlu ve Melikşah'ın kardeşi olan Melik Tekiş, dizinin yeni bölümünde Melikşah'a bir mektup göndermesiyle tanındı. Uyanış Büyük Selçuklu Melik Tekiş kimdir? Tarihte nasıl bir kişiliğe sahipti?

MELİK TEKİŞ KİMDİR?

Şihâbüddevle Tekiş (Tokiş)’de Sultan Alparslan’ın çocuklarından olup aynı zamanda Selçuklu tahtında hak sahibi olan bir Meliktir. Melikşah’ın Sultanlığı döneminde ona Belh ve Toharistan bölgeleri ikta olarak verilmiştir.

Sultan Melikşah tahta geçip Kavurd meselesini hallettikten sonra kardeşi Tekiş (Tokiş)’in hem de iki defa 1081 ve 1085’de isyanı ile karşılaşmıştır. Tekiş’in isyan etmesindeki sebeplere bakıldığında, Selçuklu Devleti tahtına geçmek niyetinde olmadığı, ama Horosan’da müstakil bir devlet kurma niyetiyle hareket ettiği anlaşılmaktadır.

uyanış tekiş ile ilgili görsel sonucu

Atılgan Gümüş

44 yaşında ki oyuncumuz 3 Temmuz 1976 yılında Hatay da dünyaya gelmiştir. Kamera karşısına ilk defa 2000 yılında Yedi Numara dizisiyle geçen oyuncumuz dizide hayat verdiği Kunter karakteri ile oyunculuğa adım atmıştır. Başarılı oyuncumuz 2008 yılında 12. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Tiyatro Kedi’nin Müzikaldeki Hayalet oyunundaki performansıyla Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu seçilmiştir. Kamera karşısına en son 2020 yılında Kuruluş Osman dizisiyle geçen oyuncumuz bu sezon Uyanış Büyük Selçuklu dizisiyle bizlerin karışısında olacaktır.

Melik Tekiş kimdir? Sultan Alparslan'ın oğlu Tekiş'İ oynayan Atılgan Gümüş kimdir? ile ilgili etiketler TRT 1 melik tekiş kimdir Uyanış: Büyük Selçuklu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.