Uteka namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Şevval ayı bitmeden kılınacak uteka namazı kılınışı...

13 Mayıs'ta başlayan Şevval ayında kılınacak olan uteka namazının kılınışı hakkında araştırmalara devam ediyor. Ramazan ayından sonra gelen Şevval ayında Abdülkadir Geylani Hazretlerinden rivayet edilen uteka ya da azatlılar namazı kılınmaktadır. Peki uteka namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?

Ramazan ayından hemen sonra 13 Mayıs'ta başlayan Şevval ayı sürüyor. 10 Haziran Perşembe günü sona erecek olan Şevval ayında kılınması gereken namazlardan olan uteka namazı hakkında da bilgi arayışına giren vatandaşlar, uteka namazı kaç rekattır, şevval ayı bitmeden kılınması gerekir mi sorularına yanıt arıyor. İşte uteka namazı kılınışı...

UTEKA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Şevval ayında kılınması gereken uteka namazı 8 rekattır. Oldukça faziletli olan uteka namazı Abdülkadir Geylani hazretlerinden rivayet edilir. Peygamber efendimizin Şevval ayından kılınacak 8 rekat uteka namazı ile ilgili hadisi vardır.

UTEKA NAMAZI KISACA TARİFİ (REKATLARA GÖRE OKUNACAK SURELER)

Uteka (Azatlılar) namazı 8 rekattır.

1. rekat : 1 Fatiha + 15 İhlas Suresi
2. rekat : 1 Fatiha + 15 İhlas Suresi
3. rekat : 1 Fatiha + 15 İhlas Suresi
4. rekat : 1 Fatiha + 15 İhlas Suresi
5. rekat : 1 Fatiha + 15 İhlas Suresi
6. rekat : 1 Fatiha + 15 İhlas Suresi
7. rekat : 1 Fatiha + 15 İhlas Suresi
8. rekat : 1 Fatiha + 15 İhlas Suresi

Namaz bitince 70 kere 'Subhânellah' zikri çekilir. Ardından 70 kere Salavat çekilir.

UTEKA (AZATLILAR) NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Yaklaşık 1 ay süren Şevval ayında uteka namazı kılınır. Yani 13 Mayıs 10 Haziran tarihleri arasında uteka namazını kılabilrsiniz.

Uteka namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Şevval ayı bitmeden kılınacak uteka namazı kılınışı... ile ilgili etiketler Ramazan şevval ayı namazı uteka namazı tarifi uteka namazı kılınışı uteka namazı kaç rekat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.