Dışarıda tuvalete girmeyenler dikkat! Böbreğinizi kaybedebilirsiniz!

Koronavirüs süreciyle birlikte, dışarıda tuvalet kullanmayanların ve bu sebeple fobi yaşayan insanların sayısı arttı. İnsanların kendilerine hastalık bulaşacağı için dışarıda tuvalete girmemesi ise "utangaç mesane sendromu" olarak adlandırılan hastalığı meydana getiriyor.

Az kişinin bildiği ancak son yıllarda pandemiyle birlikte artan utangaç mesane sendromu böbrekler için hayati tehlike saçıyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle, dışarıda tuvalete giremeyen ve tuvalet fobisi yaşayan insanların sayısı büyük oranda arttı. Söz konusu probleme dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver "utangaç mesane sendromu" ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Dışarıda tuvalete girmeyenler dikkat! Böbreğinizi kaybedebilirsiniz!

BAŞKA HASTALIKLARI ORTAYA ÇIKARIYOR

“Utangaç mesane sendromu adı verilen rahatsızlık salgınla birlikte daha da arttı. Evi dışındaki tuvaletleri kullanmak istemeyen insanlar önlem olarak su içmiyor. Bu hastalık başka sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor 

BÖBREK YETMEZLİĞİNE GÖTÜREBİLİR

Bütün bu endişeleri, paranoyaları ya da çeşitli takıntıları bu kaygının ve korkunun temelinde yatan sebepler olarak sıralayabiliriz. Bu yüzden yemek yemeyen, su içmeyen ya da birçok planını erteleyen, iptal eden ve mesleğinde dahi zorluklar yaşayan insanlar var. Yeterince sıvı almayan hastalarda böbrek yetmezliği ve üremeye kadar birçok hastalık oluşabilir. Böbrek taşları daha fazla görülür, bu tür hastalarda idrar yolu hastalıkları daha sık karşılaşılabilir.”

Dışarıda tuvalete girmeyenler dikkat! Böbreğinizi kaybedebilirsiniz! ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs utangaç mesane sendromu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.