Usta sanatçı vefat etti!

Türk halk müziğinin usta sanatçısı Ali Gürlü, kaldırıldığı hastanede 72 yaşında hayatını kaybetti.

TRT İstanbul Radyosu'ndan emekli Türk halk müziği sanatçısı Ali Gürlü, 72 yaşında vefat etti.

Kanser nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır tedavi gören ve iki hafta önce hastaneye kaldırılan sanatçı, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Birçok türküyü yorumlayan, "Çekemedim Akça Kızın Göçünü" isimli eserle tanınan Gürlü için yarın TRT İstanbul Radyosu'nda tören düzenlenecek.

Gürlü'nün cenazesi, öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak namazın ardından Kanlıca Mezarlığı'nda defnedilecek.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, 71 yaşındaki usta sanatçı Ali Gürlü’nün vefat haberini böyle duyurdu: “Türk halk müziğinin usta sanatçısı Ali Gürlü’yü kaybettik. Gürlü’nün kalp rahatsızlığı nedeni ile geçen sene yoğun bakıma kaldırıldığını duyurmuştum. Daha sonra sağlık durumu iyiye gitmişti ancak usta TRT sanatçımız, kalp rahatsızlığı nedeniyle önceki gün tekrar hastaneye kaldırıldı ve 72 yaşında kaybettik. Ali Gürlü için yarın, 23 Ağustos Cuma günü TRT İstanbul Radyodu’nda saat 11:00’da tören düzenlenecek ve Şakirin Camii'ndeki cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'nda defnedilecektir. Nur içinde yatsın.” ifadelerini kullandı.

ALİ GÜRLÜ KİMDİR?

Eskişehir Mahmudiye'de 1947'de dünyaya gelen Ali Gürlü, 1966'da TRT'nin açtığı stajyer sanatçı sınavını kazanarak TRT İstanbul Radyosunda üç yıl süren bir eğitim aldı. Daha sonra askerlik görevini tamamlayan Gürlü, 1970'te TRT İstanbul Radyosunda Türk halk müziği sanatçısı olarak göreve başladı. Çok sayıda albüme imza atan ve 1997'de emekli olan Ali Gürlü, TRT'de program yapmaya ve konserler vermeye devam ediyordu.

Usta sanatçı vefat etti! ile ilgili etiketler TRT ölüm kanser Onur Akay
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.