Usta sanatçı İnci Çayırlı ile ilgili kimsenin bilmediği bir ayrıntı ortaya çıktı

Türk sanat müziğinin usta sanatçısı İnci Çayırlı 86 yaşında hayatını kaybetti. Vefatı ile sevenlerini hüzne boğan Çayırlı ile ilgili kimsenin bilmediği bir ayrıntı ortaya çıktı. MHP'nin 1970'li yıllarında düzenlediği kongrelerin değişmez yıldızı olan Çayırlı, 'Çırpınırdı Karadeniz' türküsünün popüler olmasını sağlayan isimdi.

Klasik Türk müziğinin önemli isimlerinden İnci Çayırlı, hayatını kaybetti. 86 yaşındaki usta sanatçı İstanbul Radyosu'nda da çalışmış, bir dönem Münir Nurettin Selçuk'un korosunda yer almış, 1990 yılında ise Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği korosunun kurucu şeflerinden olmuştu.

 

VASİYET ANISINI AÇIKLADI

Türk sanat müziği sanatçısı ve yazar Onur Akay, ayrıca İnci Çayırlı'nın bir vasiyet anısını da kaleme aldı.

Akay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"14 Ekim 2006'da kaybettiğimiz büyük bestekar Selahattin İçli, 'Bir Sabah Bakacaksın ki Bir Tanem' adlı bestesini vefat ederse mezarı başında okumasını, İnci Çayırlı hastaneye kendisini ziyarete gidince vasiyet olarak istemişti. İnci Hoca da herkes gidince, Selahattin İçli'nin mezarını okşayıp, kısık sesle ve sesi titreyerek okumuş, bu vasiyet için dünyanın en zor şeyi demişti. Güle güle İnci Hoca, Selahattin Hocaya da selam söyle..."

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

86 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı, koro şefi İnci Çayırlı için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile sanat camiasının tanınmış isimleri, ailesi ve sevenleri katıldı.

KİMSENİN BİLMEDİĞİ BİR DETAY ORTAYA ÇIKTI

86 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı İnci Çayırlı ile ilgili kimsenin bilmediği bir ayrıntı ortaya çıktı. Karadeniz müziğinin sevilen türkülerinden 'Çırpınırdı Karadeniz' Çayırlı'nın yorumu ile popüler oldu. Usta sanatçı, 1970'li yıllarda MHP kongreleri ve partinin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in katıldığı parti programlarının değişmez yıldıydı. İnci Çayırlı, katıldığı programlarda 'Çırpınırdı Karadeniz' türküsünü söylerdi. Türkiye, bu sayede türküye İnci Çayırlı sayesinde tanıdı.

Usta sanatçı İnci Çayırlı ile ilgili kimsenin bilmediği bir ayrıntı ortaya çıktı ile ilgili etiketler Türkü MHP İnci Çayırlı çırpınırdı karadeniz alparslan türkeş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.