Usta sanatçı Cüneyt Arkın 'asla oynamam' dediği rolleri açıkladı

Türk sinemasının efsane jönü Cüneyt Arkın, Posta'dan Oya Çınar'a konuştu. 84 yaşındaki sinema oyuncusu, senarist, yapımcı ve yönetmen Cüneyt Arkın, ''Günümüzde oyunculuğun sınırları hala tartışma konusu olabiliyor. Hiç asla oynamam dediğiniz bir rol var mı?'' sorusunu cevapladı. İşte Cüneyt Arkın'ın 'asla oynamam' dediği o roller...

Türk sinemasının büyük ustalarından ve sayısız filmde imzası bulunan Cüneyt Arkın, verdiği röportajda kendisine yönetlilen soruları içtenlikle yanıtladı. ''Hiç asla oynamam dediğiniz bir rol var mı?'' sorusuna Arkın, ''Asla oynamam dediğim 3 rol var. Bir eşcinsel, bir kadın ve Recep İvedik.'' yanıtını verdi. İte Cüneyt Arkın'ın o açıklaması...

Usta sanatçı Cüneyt Arkın 'asla oynamam' dediği rolleri açıkladı


''BİZ ANADOLU ÇOCUĞUYUZ''

Oya Çınar: Günümüzde oyunculuğun sınırları hala tartışma konusu olabiliyor. Hiç asla oynamam dediğiniz bir rol var mı?

Cüneyt Arkın: Genelde “Hayır” demez oyuncu. Bir teklif gelince zaten başlar hayal kurmaya, o kişiyi düşünmeye. Ama mesela Recep İvedik rolünü dünyayı versen oynamazdım. Ya da bir eşcinseli, bir kadını oynamam. Yaptığın işin sana yakışması lazım. Biz Anadolu çocuğuyuz. ben Erol Taş’la komedi bile oynadım. Romantik filmlerde oynadım, aksiyon oynadım. Daha ne olsun. Kendi adıma geride “Ah” diyeceğim bir şey kalmamış.

Birçok yapımda birlikte rol aldığı Fatma Girik'i toprağa vermenin büyük üzüntüsünü yaşayan Cüneyt arkın duygusal bir açıklamada bulundu. Hayatını kaybeden Fatma Girik için Artkın, ''Yeri çok ayrıydı. Çok yiğitti, çok başkaydı... Kader ortaklığımız vardı.'' dedi.

Usta sanatçı Cüneyt Arkın 'asla oynamam' dediği rolleri açıkladı


''FATMA GİRİK KADER ORTAĞIMDI''

Oya Çınar: Sinemada bugüne kadar sayısız kadın oyuncuyla başrol oynadınız. En hayran olduğunuz oyuncu partneriniz kimdi?

Cüneyt Arkın: Hepsinin yeri ayrıydı ama Fatma Girik çok yiğitti, çok başkaydı. ‘Büyük Yemin’ filminde neredeyse kader ortağı olduk diyebilirim. Adana’da otel yok, aynı odada kaldık, çamaşırımızı yıkardı, yemeğimizi yapar verirdi. Türkan Şoray daha bir prensesti, mesafeliydi, Filiz tam bir hanımefendi. Hülya Koçyiğit de iyi arkadaştır her zaman.

Usta sanatçı Cüneyt Arkın 'asla oynamam' dediği rolleri açıkladı

 



 

 

Usta sanatçı Cüneyt Arkın 'asla oynamam' dediği rolleri açıkladı ile ilgili etiketler Cüneyt Arkın Fatma Girik Şahan Gökbakar Hülya Koçyiğit recep ivedik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.