Usta oyuncunun vefatı bile günler sonra duyuldu!

Verdiği kötü haberler nedeniyle magazin dünyasında 'Felaket Tellalı' olarak anılan ses sanatçısı Onur Akay, ‘Susuz Yaz’ filminin başrol oyuncusu ve yapımcısı ünlü oyuncu Ulvi Doğan’ın vefat ettiğini duyurdu.

Ünlü oyuncunun 6 aydır yoğun bakımda olduğunu ve sessiz sedasız  defnedildiğini duyuran ünlü sanatçı ve yazar Onur Akay, “Mezarımı  ziyaret ederler artık” başlıklı yazısında ünlü oyuncunun 22 kiloya  düştüğünü ve Arefe Günü hastanede vefat ettiğini açıkladı.

YEŞİLÇAM’A VASİYET!

“Artık vefasız Yeşilçam’ın, Doğan’ın 'Mezarımı ziyaret ederler artık' dediği son sözünü, vasiyet olarak kabul etmesinden başka yapacak hiçbir şeyi kalmadı.” diyen Onur Akay, Ulvi Doğan’ın ve Hülya Koçyiğit’in  bilinmeyenlerini de yazdı.

Usta oyuncunun vefatı bile günler sonra duyuldu!

İşte Onur Akay’ın o yazısı:

"Susuz Yaz isimli filmin yapımcısı ve başrol oyuncusu Ulvi Doğan, Almanya'da tekstil eğitimi görmüş ve tekstil mühendisi olarak çalışarak oldukça zengin olarak Türkiye’ye dönmüştü. Bütün birikimini ise ‘Susuz Yaz’ filmine yatırmış ve büyük bir risk alarak tanınmamış genç bir kızı oynatmıştır.

O kız Hülya Koçyiğit’tir…

Hülya Koçyiğit’e ilk filmi ‘Susuz Yaz’la 1963 yılında şöhret kapılarını açan Ulvi Doğan, maddi zorluklar çekince 70’li yıllarda çalışmak için yeniden yurtdışına çıkmıştı. Ancak yurtdışında da son yıllarda maddi zorluklar çekince, seneler sonra Türkiye geri dönmüş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yakacık’taki Sanatçı Yaşam Evi’nde hayatını sürdürmeye başlamıştı.

 Türkiye’ye dönünce başta Hülya Koçyiğit olmak üzere, Yeşilçam’dan sanatçı dostlarının kendisini ziyaret etmemesine çok üzülen Ulvi Doğan, sağlık sorunları nedeni ile zor günler geçirmeye başlamış. Bir arkadaşı, Doğan’a sürpriz yapmak için Hülya Koçyiğit’e ulaşmak istemiş ancak başarılı olamamış. Daha sonra arkadaşının Koçyiğit’e ulaşamadığını duyan Doğan, “Mezarımı ziyaret ederler artık” demiş.

Kısa süre sonra yoğun bakıma kaldırılan ve 6 aydır yoğun bakımda olan Ulvi Doğan, 22 kiloya düştü ve maalesef Arefe Günü Kayışdağı Darülaceze Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetti.

Sanatçı Yaşam Evi’nde ve hastanede hiç kimsenin ziyaret etmediği Doğan’ın, cenazesine de maalesef hiç kimse gitmedi ve sessiz sedasız 21 Ağustos 2018 Salı günü, hem de bayramın 1. günü Zincirlikuyu Camii’nden ikindi namazına müteakip kaldırıldı ve Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Artık vefasız Yeşilçam’ın, Doğan’ın “Mezarımı ziyaret ederler artık” dediği son sözünü, vasiyet olarak kabul etmesinden başka yapacak hiçbir şeyi kalmadı…

2 Kasım 1931 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Ulvi Doğan, Almanya'ya giderek tekstil eğitimi görmüş ve uzun süre orada çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönerek, 1963 yılında yakın arkadaşı Metin Erksan ile birlikte Hitit Film'i kurmuştur. Doğan, bu kuruluşun hemen ardından yapımcılığını üstlendiği ‘Susuz Yaz’ filmini çekmiştir ve Bu film onlara Berlin'de Altın Ayı ödülünü kazandırmıştır.

Nur içinde yatsın inşallah."

Usta oyuncunun vefatı bile günler sonra duyuldu! ile ilgili etiketler Hülya Koçyiğit ulvi doğan susuz yaz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.