Usta oyuncu Fatma Girik'ten yürek burkan açıklama! Son sağlık durumu nasıl?

Türk sinemasının usta isimlerinden 78 yaşındaki oyuncu Fatma Girik, geçirdiği kalça protezi ve beyin ameliyatları sonrası yürümekte zorluk çektiğini belirterek en büyük hayalinin koşmak olduğunu söyledi. Girik, önümüzdeki günlerde, Bodrum'daki 20 yıllık evinden İstanbul'a taşınarak tedaviye başlayacak.

Usta oyuncu Fatma Girik, Bodrum'daki evinde daha önce birkaç kez düşmüş, bu kazalardan birinde kalça kemiğini kırmıştı. Girik, 2019 yılının Şubat ayında da beyin ameliyatı geçirmişti.

Fatma Girik

''ESKİ GÜNLERİMİ ÇOK ÖZLEDİM...''

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi'nde sinema yönetmeni eşi Memduh Ün ile birlikte yaklaşık 20 yıl yaşadığı lüks villasında menajeri Bircan Usallı Silan’ı ağırladı. Zor günler geçiren ve fizik tedavi gören usta oyuncu en büyük halinin koşmak olduğunu söyledi: “Rüyalarımda hep koşuyorum. O eski günlerimi çok özledim. Tedavim için İstanbul’a dönüş süremi hızlandıracağım”

VİLLASININ SATIŞINI BEKLEMEDEN İSTANBUL'A DÖNÜYOR

Fatma Girik, sağlık nedenleri ile İstanbul'a yerleşme kararı alarak bir süre önce lüks villasını 32 milyon TL.’ye satışa çıkarmıştı. Girik, villasının satışını beklemeden İstanbul’a taşınacak ve tedavisine başlayacak. Girik, ablası Müesser hanım ile birlikte İstanbul Gayrettepe'deki evinde yaşayacak.

UZUN SÜRE TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

2016 yılında kalça kemiği ameliyatı olan Girik, yürüme güçlüğü nedeniyle de 2019’da Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Usta oyuncunun yürüme güçlüğü, uygulanan fizik tedavi ile düzeltilmeye çalışılmıştı.

Fatma Girik

HAYATI ROMAN OLUYOR

Usta oyuncu Fatma Girik, hayatını konu alacak bir kitap için menajeri Bircan Usallı Silan’la anlaştı. Sanatçı, menajerinden kitabın roman türünde olmasını istedi.

Fatma Girik

Torba Mahallesi'nde denize sıfır balık barınağının yanındaki villasında üç köpeği, ablası Münevver Girik ve 2 yardımcısı ile birlikte yaşayan Fatma Girik daha önce yaptığı açıklamada “Burada ömrümün en güzel günlerini geçirdim, Bodrumlular hep bana sahip çıktı, beni sevdi bir sanatçı olarak daha isteyebilirim ki? Ama artık burada Mehduh bey öldükten sonra anıları ile yaşayacak gücü kendimde bulamıyorum, çok konuşmakta istemiyorum. Kimseye yük olmak istemiyorum, her şeyin hayırlısı. İnsanın anıları ile yaşaması gerçekten çok zor buymuş. Bunu Memduh Bey gidince anladım. Hep önce ben gitseydim, derdim. Katlanılmaz, dayanılmaz bir acı. Sağlığım da çok iyi değil. İstanbul'da rahat ederiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İki yıl önce 4 kez düşerek kalçasını kıran ve bir kez beyin ameliyatı geçirdikten sonra sağlık açısından zor günler geçiren Fatma Girik'in bir yakını geçtiğimiz günlerde “Son günlerdeki ağırlaşan durumunu kimsenin görmesini istemiyor, ayrıca buradaki villası artık O'na çok büyük geliyor ve Memduh bey öldükten sonra O'nu evin içerisinde arar oldu. Çok yıprandı, hayata küstü. Ve bu durumunu kimsenin görmesini istemediği için İstanbul'daki evine yerleşerek özel bir sağlık ekibi ile birlikte geri kalan yaşamını sürdürmek istiyor” açıklamasında bulunmuştu.

Fatma Girik

Girik'in geride bıraktığımız Ocak ayında yaptığı açıklamalar sevenlerini endileşelendirmişti. Girik şöyle konuşmuştu; ''İyi değilim. Kendimi eskisi kadar iyi hissetmiyorum. Bacaklarım kötü durumda, birinin yardımı olmadan yürüyemiyorum. Çok oynak bir tansiyonum var. Bir de zaten beyin ameliyatı olmuştum, kafamda shunt takılı. Ameliyat olmasaydım kör olacaktım. Sağlığın gittikten sonra hayatın anlamı yok. Çok güzel yaşadım. Dilerim, herkes hayatı benim gibi yaşasın. Sonuçta yaşım da epeyce ilerledi. Bisiklete binip sek sek oynama çağım geçti ama yine de insan kendini iyi hissetmek istiyor.''

 

 

 

 

 

Usta oyuncu Fatma Girik'ten yürek burkan açıklama! Son sağlık durumu nasıl? ile ilgili etiketler Fatma Girik Bodrum İstanbul tedavi fizik tedavi Torba Mahallesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.