Usta oyuncu Fatma Girik'in bilinmeyen anısını Hülya Koçyiğit yıllar sonra anlattı

TRT 2'de ekrana gelen 'Film Gibi Hayatlar' programının sunucusu, 74 yaşındaki usta oyuncu Hülya Koçyiğit, geçtiğimiz Pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fatma Girik ile ilgili anılarını anlattı. Fatma Girik’in vefatıyla büyük üzüntü yaşayan Koçyiğit, programda usta oyuncuyla olan bir anısını anlattı: ''O rolü için ağlıyor, ben hayranlıktan ağlıyorum...''

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Fatma Girik, 24 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede koronavirüse bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 79 yaşında hayatını kaybetti. Girik’in cenazesi, İstanbul’da düzenlenen törenin ardından Muğla'nın Bodrum ilçesine getirilerek cuma günü Torba Mezarlığı'nda hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedildi.

Büyük ustanın vefatının ardından yakın arkadaşı Hülya Koçyiğit sunuculuğunu yaptığı programda herkesi duygulandıran açıklamalarda bulunarak Fatma Girik ile ilgili hiç bilinmeyen bir anısını anlattı.

Usta oyuncu Fatma Girik'in bilinmeyen anısını Hülya Koçyiğit yıllar sonra anlattı


Hülya Koçyiğit, Fatma Girik için "Yıllarca hep beraber omuz omuza haklarımızı talep ettik. Sette birimize bir şey olduğu zaman ilk o heyecanla kapar, kucağına aldığı gibi hastaneye götürürdü. Bu yönleri de çok gelişmiş bir kişiydi" dedi.

Usta oyuncu Fatma Girik'in bilinmeyen anısını Hülya Koçyiğit yıllar sonra anlattı

''SİMSİYAH SAÇLARI KAZINIRKEN GÖZÜNDEN YAŞLAR AKIYORDU...''

Hülya Koçyiğit, Fatma Girik’in rolü için gereken her şeyi düşünmeden yaptığını, mesleğine tutkuyla bağlı olduğunu söyledi. Hülya Koçyiğit, Fatma Girik'le bir anısını şöyle anlattı:


"Memduh'la yaptıkları bir film vardı. Film sahnesi için saçlarını kazıtması gerekiyor. sıfır numara tıraşa vurması gerekiyor. Beni aradı çok sık görüştüğümüz için. 'Hülya yarın böyle bir sahne var, gelsene' dedi. Seve seve gittim. Bir yandan, o güzelim uzun, simsiyah saçlar kazınıyor, gözünden yaşlar akıyor. Ben onu seyrediyorum. Tutamıyorum kendimi, ağlıyorum. O rolü için ağlıyor, ben hayranlıktan ağlıyorum. Böylesine bir sanatçı, her türlü rolün üstesinden gelebilmek, hakkını verebilmek için kilo da alması gerekiyorsa, zayıflaması da gerekiyorsa, saçı da kesilmesi gerekiyorsa yapardı."

Usta oyuncu Fatma Girik'in bilinmeyen anısını Hülya Koçyiğit yıllar sonra anlattı


''YÖNETMENLİK YAPACAĞI HAYALİYLE YAŞIYORDU''

Koçyiğit, Girik’in sinemaya ve hayat arkadaşı Memduh Ün’e olan aşkından da söz ederek, "Sinemayı çok sevdi ama çok sevdi, tutkuyla bağlıydı, yaptığı işe tapıyordu, Memduh Ün’e de tutkuyla bağlıydı. Onu yakın zamanda ziyaret ettiğimde iyileşeceği, ayağa kalkacağı bu sefer yönetmenlik yapacağı hayaliyle yaşıyordu ve senaryoyu anlatıyordu. 'Bak Hülya şu sahneyi şöyle çekeceğiz, sen oynayacaksın ona göre' diyordu. Sinema son anına kadar onunla beraberdi. 'Hülya be Memduh gitti her şey bitti artık' sözlerini unutamıyorum. Büyük bir aşktı" şekline konuştu.

 Usta oyuncu Fatma Girik'in bilinmeyen anısını Hülya Koçyiğit yıllar sonra anlattı

Usta oyuncu Fatma Girik'in bilinmeyen anısını Hülya Koçyiğit yıllar sonra anlattı ile ilgili etiketler Fatma Girik Hülya Koçyiğit memduh ün
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.