Usta oyuncu Cemil Özbayer son yolculuğuna uğurlandı

Tiyatro oyunlarında yönetmenlik yapan, televizyon dizilerinin yanı sıra Hacı Bayram Veli ve Berlin Kaplanı sinema filmlerinde aldığı rollerle de tanığımız , Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu Cemil Özbayer 67 yaşında hayatını kaybetti. Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Cemil Özbayer son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü oyuncunun cenaze törenine ise sanat camiasından katılımın olmaması 'vefasızlık' olarak yorumlandı.

Oyunculuğunun yanı sıra pek çok tiyatro oyununda yönetmenlik yapan usta sanatçı Cemil Özbayer, 2 gün önce tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un ölümünü sosyal medyadan duyurduğu Özbayer için Ahmet Efendi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.


Usta oyuncu Cemil Özbayer son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

Törene Özbayer'ın ailesi, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Özbayer, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu zamana kadar pekçok yapımda rol alan Özbayer'in cenaze törenine sanat dünyasından katılımın olmaması dikkat çekti.

 

CEMİL ÖZBAYER HAKKINDA

Cemil Özbayer, 1955 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuarı'nda 1975'te mezun olan Özbayer; Cüneyt Gökçer, Mahir Canova ve Bozkurt Kuruç gibi hocalardan ders aldı. Konservatuvarda öğrenci olduğu sıralarda Devlet Tiyatroları'nda pek çok oyunda rol almaya başlayan Özbayer, mezun olduktan sonra da burada oynamaya devam etti. 'Bizim Aile', 'Büyük Buluşma', 'Kuşdili', 'Hakkını Helal Et', 'Milat' ve 'Kollama'nın da arasında bulunduğu dizilerde rol alan Özbayer, 2007'de 'Hacı Bayram Veli' ve 2011'de 'Berlin Kaplanı' sinema filmlerinde de yer aldı.

 

Usta oyuncu Cemil Özbayer son yolculuğuna uğurlandı ile ilgili etiketler Cemil Özbayer cenaze töreni Karşıyaka Mezarlığı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.