Usta gazeteci Ulvi Yanardağ hayatını kaybetti

Babıali'nin en eski isimlerinden, usta gazeteci Ulvi Yanardağ hayatını kaybetti.

1939 doğumlu Ulvi Yanardağ, 1961 yılında Yeni Sabah ile başladığı gazetecilik macerasında çok sayıda gazete ve televizyonda önemli haberlere imza attı. Yanardağ, Uğur Dündar ve Reha Muhtar ile birlikte de çalıştı. 

Show Haber'de istihbarat şefliği yapan Ulvi Yanardağ, Uğur Dündar ile Arena programında da görev yaptı. Ancak ikili arasında yaşanan bir polemik, o dönem medya kulislerinde hayli tartışıldı. Yanardağ, kendisine hakkının verilmediğini ifade ederek Dündar'a dava açarken, Uğur Dündar'ın ekibinden ise Ulvi Yanardağ'a yönelik ağır ifadeler içeren bir açıklama yayınlandı. 

Usta gazeteci Ulvi Yanardağ hayatını kaybetti

DÜNDAR'IN "MİRASIM" DEDİĞİ HABER

Uğur Dündar'ın "çocuklarıma bırakacağım en değerli miras" dediği haber ile ilgili Ulvi Yanardağ'ın anlattıkları da o dönem büyük ses getirdi. İşte o dönem yaşananlar:

"...Hürriyet Gazetesi 9 sütuna manşet atmıştı... "Bravo gazeteci" diye... Gazetenin 1. sayfasını bir fotoğraf dolduruyordu. Fotoğraftaki kişi Uğur Dündar'dı. Dündar'ın elinde bir dönemin sembolü haline gelen "Rüşvetin belgesi" görünüyordu...

İnanılmaz bir gazetecilik başarısıydı ve Hürriyet haberin hakkını vermişti.

Ünlü gazeteci Uğur Dündar bu olayın öyküsünü Güneri Civaoğlu'nun programında anlattı... Kanal D'de Güneri Civaoğlu'nun programına konuk olan Uğur Dündar, bir döneme damgasını vuran olayı ortaya çıkardıktan sonra gazeteye atılan manşetin kendisi için değerini 'Çocuklarıma bırakacağım miras' olarak adlandırdı.

Uğur Dündar, o dönem yaşananları şöyle özetledi:

"Engin Civan ile Selim Edes, bir mafya babasının önünde kavga etmişler. Selim Edes, o dönemin pırıltılı işadamlarından birisi. Emlak Bankası'na iş yaparken Engin Civan'a rüşvet verdiğini söylemişti. Engin Civan da 'Belgesini göster' diye karşı çıkmıştı ve Selim Edes'in haykırışı yıllardır toplumun hafızasına bu lafı kazımıştı. 'Rüşvetin belgesi mi olur ....?' demişti. Biz gittik İsviçre'de gerçekten çok saklı olan, çok özel hesaplardaki Engin Civan'a ait rüşvetin belgesini çıkarttık. O dönemde bu kirli işe bulaşmış olan ve İsviçre'de yaşayan Türk vatandaşlarından birisi bize yardımcı oldu. O bankayla çok yakın ilişkileri vardı. Engin Civan'a ait rüşvetin belgesini buldu. Ertuğrul Özkök de çok güzel değerlendirdi haberi"

ULVİ YANARDAĞ'IN İSYANI

Ancak Dündar'ın bu açıklamalarına bir itiraz sesi yükseldi. İtiraz eden Dündar'ın kırk yıllık arkadaşı ve o meşhur haberin yapıldığı dönemdeki istihbarat müdürü Ulvi Yanardağ'dı.

Ulvi Yanardağ o büyük haberin nasıl yapıldığını bir kez daha anlattı:

"Engin Civan'ın şifreli not defteri bana geldi... Rüşvetin belgesi denen şifreli defteri bana getiren bir çocukluk arkadaşımdı... Hala İstanbul'da yaşıyor... Bana "Bu defteri Engin Civan ya da Ahmet Özal'a götürsen 1 milyon dolar alırsın. Ama ben sana güveniyorum. Sen gerçek gazetecisin. İster haber yap ister sat..." dedi.. Ama ben gazetecilik yaptım.. Defteri Uğur Dündar'a verdim.. Dündar da gitti İsviçre'de bir bankanın önünde resim çektirdi geldi.. Olay budur. O dönemde Arena'da çalışanlar, başta Haluk Şahin, Aydın Özdalga ve Tuncay Özkan olmak üzere tüm ekip yaşıyorlar ve şahittirler. "

Ulvi Yanardağ, Uğur Dündar'ın "Çocuklarıma bırakacağım miras" diyerek anlattığı "Rüşvetin Belgesi" haberini kendi adını hiç vermeden sahiplenmesine ise sadece güldüğünü belirtti."

 

 

Usta gazeteci Ulvi Yanardağ hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Uğur Dündar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.