Uşşaki tarikatı 'liderini' dışladı!

Fatih Nurullah Şağban, küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Uşşaki tarikatının lideri olduğu belirtilen Şağban hakkında açıklama yapan Uşşaki Vakfı, zanlı hakkında ağır ifadeler kullanıp kendileriyle bir bağının olmadığını belirtti.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 28 Ağustos günü düzenlenen operasyonda küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınan Uşşaki tarikatının lideri olduğu belirtilen Fatih Nurullah Şağban (58), çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TARİKAT YALANLADI: BİZDEN DEĞİL

Skandal olayın ortaya çıkması, tepkileri de beraberinde getirdi. Uşşaki Vakfı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Fatih Nurullah için ağır ifadeler yer alırken, Nurullah’ın kendileriyle bağının olmadığı ileri sürüldü.

Uşşâki Vakfı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bugün kadar birçok defa dile getirdiğimiz açıklamamızı, gündemdeki gelişmelerden ötürü, tekrar beyan etmek isteriz; kendisini her fırsatta vakfımızla ilişkilendirmeye çalışan, bazı yerel ve ulusal basın yayın organlarında ve sosyal platformlarda sözde 'Uşşaki Tarikati Lideri' olarak lanse edilmeye çalışılan, ismi İslam ve ahlak dışı haberlerle anılan, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde bulunan Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakamızın olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Müslüman milletimizin ve devletimizin değerlerine karşı gelen tüm ahlak dışı davranışları, saygısız tavırları ve faaliyetleri şiddetle kınıyoruz."

Uşşaki tarikatı 'liderini' dışladı!

''UŞŞAKİ DERGAHINDA NE İŞİ VAR O ZAMAN''

Söz konusu açıklamanın ardından vakfa, sosyal medya üzerinden ''İyi de Uşşaki dergahında ne işi var o zaman'' minvalinde birçok soru soruldu.

Uşşaki tarikatı 'liderini' dışladı! - Resim : 2

 

Uşşaki tarikatı 'liderini' dışladı! ile ilgili etiketler cinsel taciz Uşşaki vakfı uşşaki uşşaki tarikatı Fatih Nurullah Şağban tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.