Üsküdar'daki Ermeni Kilisesi'ne saldıran zanlı tutuklandı

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne geçtiğimiz günlerde saldıran ve kilise haçını söken Mazlum D. isimli zanlı, yeniden alınan gözaltı kararının ardından tutuklandı.

Üsküdar ilçesindeki Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne 28 Mayıs’ta saldıran Mazlum D., gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YENİDEN YAKALAMA KARARI

Soruşturmayı yürüten Anadolu başsavcılığı, şüphelinin serbest bırakılma kararına itiraz ederek, hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren Nöbetçi Anadolu 8’inci Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan şüpheli Mazlum D. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

TUTUKLANDI

Tekrar gözaltına alınan şüpheli, Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Şüpheli, hakimlik ifadesinde, bütün ibadetlere saygısı bulunduğunu savunarak, kalp ve şeker hastasını olduğunu, haçı gördüğünde göğsünde bir baskı ve rahatsızlık hissettiğini, bir anda haçı alarak yere attığını, kamera kayıtlarında görüldüğü gibi bir yere götürmediğini anlattı.

Pişmanlık duyduğunu dile getiren şüpheli, hakkında tekrardan adli kontrol kararı verilmesini istedi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğundan tutuklanmasına karar verdi.

Üsküdar'daki Ermeni Kilisesi'ne saldıran zanlı tutuklandı ile ilgili etiketler İstanbul Üsküdar Kilise tutuklama zanlı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.