Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu açıldı mı? Hangi duraklar var? Sefer süreleri ne kadar

Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu açıldı mı? İstanbul'da yaşayan vatandaşların hayatında kurtarıcı rol oynayan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun açılıp açılmayacağı herkes tarafından merak ediliyor. Metronun güzergahı ve durakları araştırılmaya başlandı. Peki Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu açıldı mı? Ne zaman Açılacak? Güzergahları ve durakları belli oldu mu? Tüm sorularınızın cevabı haberimizde...

Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu açıldı mı? Anadolu yakasındaki kişileri yaşamını kolaylaştıran Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun bugün açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Metronun durakları vatandaşlar tarafındsan araştırılıyor. Peki Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu açıldı mı? Ne zaman Açılacak? Güzergahları ve durakları belli oldu mu? Tüm sorularınızın cevabı haberimizde...

Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu açıldı mı? Hangi duraklar var? Sefer süreleri ne kadar

NE ZAMAN AÇILACAK

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın açılışı öncesinde en çok araştırılan konu güzergah ve yolculuk süreleri oldu. Üsküdar-Ümraniye metro hattı geçen yıl aralık ayında açılmıştı. Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metro hattının ise 21 Ekim’de açıklanacağını duyurmuş, 7 istasyonun yer aldığı kısmın açılmasıyla, hattaki toplam durak sayısının 16’ya yükseleceğini ifade etmişti.

AÇILACAK DURAKLAR

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy /Sancaktepe Metro Hattı 2.kısım güzergahları:

1-) Yamanevler 
2-) Çakmak 
3-) Ihlamurkuyu 
4-) Altınşehir 
5-) İmam Hatip Lisesi 
6-) Dudullu 
7-) Necip Fazıl 
8-) Çekmeköy / Sancaktepe

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı 2.kısım ile;

Ümraniye - Taksim 30 dakika 
Çekmeköy - Topkapı 45,5 dakika 
Dudullu - Taksim 39 dakika 
Çekmeköy - Üsküdar 27 dakika 
Çekmeköy - Yenikapı 36 dakika 
Çekmeköy - Taksim 44 dakika 
Çekmeköy - Kartal 59 dakika 
Çekmeköy - Atatürk Havalimanı 68 dakika olacak.

Projenin Tarihçesi

 Hafif Raylı Sistem (LRT) olarak düşünülen metro hattı daha sonra artan yolcu talebini dikkate alarak Kadıköy-Kartal Hattı’nda olduğu gibi ağır metroya dönüştürülmüştür. İhalesi birkaç kez gündeme gelen metro hattının ihalesi 15 Eylül 2011 günü yapılmıştır.

Dünya Çapında İhale !

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafınca, Anadolu yakasının ikinci büyük metro inşaatı için dünya çapında ihaleye çıkıldı. İhale ilanı Avrupa Birliği resmi sitesinde yayınlandı. İhaleye Türkiye ve birçok ülkeden dalında uzman inşaat firmaları katıldı.

İhaleyi en uygun teklifi veren Doğuş Grubu kazandı. 7 Mart 2012 tarihinde sözleşme imzalanmış olup bedeli 563,899,995,32 €'dur. 20.03.2012 tarihinde yapılan yer teslimini takiben 6 Haziran 2012'de resmî olarak temel atılmıştır.

01.Üsküdar-09.Yamanevler İstasyonları arasında kalan kesimin açılışı 15 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşmiştir.

09.Yamanevler-16.Çekmeköy İstasyonları arasında kalan kesimin açılması yönünde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Hattın ileride Sultanbeyli ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na uzatılması düşünülmektedir.

PROJE ÖZET BİLGİLERİ

İşin Adı : Üsküdar – Ümraniye –Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri
Yüklenici : Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. 
Güzergah Uzunluğu : 20 km.
İstasyon Sayısı : 16
İstasyonlar : Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam  Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Çekmeköy-Sancaktepe
İhale Bedeli     : 563,899,995,32 €
İhale Tarihi    : 15.09.2011
Sözleşme Tarihi    : 07.03.2012 
İşe Başlama Tarihi    : 20.03.2012

Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu açıldı mı? Hangi duraklar var? Sefer süreleri ne kadar ile ilgili etiketler üsküdar ümraniye çekmeköy metrosu açıldı mı durakları yolculuk süresi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.