Garip çekirdek kararından geri adım atmıyor

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde sahil hattı boyunca çekirdek yemek yasaklandı. Söz konusu yasağa ilişkin TRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Kararımıza yüzde 92 destek var.'' ifadelerini kullandı.

TRT Haber ekranlarında yayınlanan haber bültenine konuk olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, dün akşam saatlerinde açıklanan ve büyük yankı uyandıran 'çekirdek yeme' yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkmen, ''Üsküdar dünyada en çok fotoğraf çekilen ilk 5 noktadan birisi. Burada sabahları yürüyüş yapanlar, eşiyle dostuyla gezmeye gelenler ne yazık ki çekirdek kabuğunun ortaya çıkardığı kötü görüntüden rahatsız oluyorlar. Biz bu karar için 1 buçuk 2 yıldan beri çalışma yapıyoruz. Bu kararı almamızın ardından büyük bir destek var. Şu an da yüzde 92'lik bir destek var. 'Başkanım geç bile kaldınız, çok doğru' dediler. Burası çok güzel bir yer. Bu yasağa uymayanlar bile 'Başkanım aslında doğru yaptınız, ceza da yazsanız biz buna razıyız.' dediler.'' ifadelerini kullandı.

CEZASI NE KADAR?

Türkmen, söz konusu yasağı çiğneyenlerin Kabahatler Kanunu'na göre 61 TL ceza alacağını açıkladı.

Belediye Başkanı ayrıca, ''Buradaki büfeler çekirdek satışı yapmayacak. Burada çekirdek satmak da yemek de yasak. İnşallah diğer yerlere de örnek olur.'' dedi.

Garip çekirdek kararından geri adım atmıyor

NE OLMUŞTU? 

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ''Bizim için zor ama zorunlu bir karar oldu'' diyerek, Üsküdar'da yer alan Harem'den Küçüksu'ya kadarki sahil hattında çekirdek yemenin yasaklandığını duyurdu.

 

Garip çekirdek kararından geri adım atmıyor ile ilgili etiketler Üsküdar Hilmi Türkmen çekirdek yasak sahil harem Küçüksu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.