Usain Bolt Tokyo 2020'de koşacak mı? Emekli oldu mu? Dünya rekoru kaç?

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için geri sayım sürerken akıllarda dünyanın gelmiş geçmiş en iyi atleti Usain Bolt'un 4. kez olimpiyatlara katılıp katılmayacağı sorusu geliyor. 34 yaşındaki Jamaikalı atlet 2020'de koşacak mı? Emekli oldu mu? Dünya rekoru kaç? İşte tüm cevaplar...

Olimpiyat tarihinin en özel isimlerinden Usain Bolt'un Tokyo 2020'ye katılıp katılmayacağı merak ediliyor. 100 metre erkeklerde dünya ve olimpiyat rekorlarını elinde bulunduran ve gelmiş geçmiş en iyi sprinter olarak gösterilen Jamaikalı atlet, artık 34 yaşına geldi. Karayip ülkesi Japonya'ya 50 sporcuyla katılıyor ancak aralarında ne yazık ki Usain Bolt yer almıyor.

Jamaika olimpiyat takımında 44'ü atlet 50 sporcu bulunuyor. 100 metrenin favorisi erkekler Johan Blake, kadınlarda ise Shelly-Ann Fraser-Pryce... Kısa süre önce emekliliğini açıklayan Bolt'a rağmen aynı yaştaki Shelly-Ann Fraser-Pryce üst üste 3. olimpiyat şampiyonluğuna hazırlanıyor. Vatandaşı hakkında Reuters'e konuşan efsane atlet, "Onu geçebilecek tek kişi yine kendisi... Umarım stresi doğru yönetebilir. Çünkü hala çok formda" dedi.

2008 Pekin ve 2012 Londra'da altın madalya kazanan Shelly-Ann Fraser-Pryce, 2016 Rio'da bronzda kalırken altın madalyayı ise yine Jamaika'dan Elaine Thompson kazanmıştı.

Usain Bolt Tokyo 2020'de koşacak mı? Emekli oldu mu? Dünya rekoru kaç?

USAİN BOLT NEDEN OLİMPİYATTA YOK?

Son 3 olimpiyatta 100 m, 200 m ve 4x100 bayrak yarışlarında altın madalya kazanarak bunu başaran ilk ve tek isim olmayı başaran Usain Bolt, ne yazık ki Tokyo'da koşmayacak. Yıldız isim 2017'de 30 yaşındayken emeklilik kararını açıklamış ve bir ara futbola merak salmıştı.

2020'de sürpriz bir kararla geri dönmeyi düşünse de sonradan yine vazgeçti. 2008'den beri ilk kez olimpiyatların en çok izlenen yarışı olan 100 metre ve 200 metrede başka bir isim altın madalya kazanacak.

USAİN BOLT ŞİMDİ NE YAPIYOR?

Bolt artık bir baba ve esşi Kasi Bennett ile birlikte çocuklarını büyütüyor. Efsane isim kısa süre önce, Babalar Günü’nde ikiz babası olduğunu duyurmuştu. Bir yaşında Olympia Lightning Bolt adında bir kızı olan 34 yaşındaki rekortmen sporcu, ikizlerine Thunder Bolt ve Saint Leo Bolt adlarını verdiklerini açıkladı.

Saint Leo, Jamaikalı koşucunun ikinci adı. Ancak diğer çocuğuna “gök gürültüsü” anlamına gelen Thunder adını neden verdiği bilinmiyor.

Olympia Lightening Bolt Mayıs 2020'de, ikizler Saint Leo Bolt ve Thunder Bolt ise Haziran 2021'de dünyaya geldi.

Usain Bolt Tokyo 2020'de koşacak mı? Emekli oldu mu? Dünya rekoru kaç? - Resim : 2

USAİN BOLT HANGİ REKORLARI ELİNDE TUTUYOR?

Aile hayatının yanı sıra , emekliliğinin başlarında profesyonel futbola dönme fikriyle kısa bir flört etti, ancak kısa süre sonra "spor hayatının" "bittiğini" ilan ederek bu planlarından vazgeçti. Yine de ne yapacağına karar vermek için zamanı var; kariyeri boyunca sayısız sponsorluk anlaşması yapan Bolt, atletizm tarihinin en yüksek ücretli sporcusu.

Pekin 2008, Londra 2012 ve Rio 2016'da 100m ve 200m'de arka arkaya üç Olimpiyat altını kazanan tek adam.

Bolt ayrıca, 2009'da Berlin'de koştuğu 100m'de 9.58'de ve 200m'de 19.19'da dünya rekorunu elinde bulunduran "şimdiye kadar yaşamış en hızlı adam" unvanına da sahip. Bu yetmezmiş gibi, 100 metrede en hızlı ikinci zamanı ve her iki disiplinde de Olimpiyat Rekorunu elinde tutuyor.

Usain Bolt Tokyo 2020'de koşacak mı? Emekli oldu mu? Dünya rekoru kaç? - Resim : 3

JAMAİKA'NIN 100 METRE TAKIMINDA KİMLER VAR?

Olimpiyat deyince akla ilk gelen 100 metre, 100 metre deyince de Jamaika... Karayipler'in bu küçük ülkesi yetiştirdiği büyük sprinterlerle tanınıyor. Tokyo 2020'de erkeklerde Jamaika'dan Yohan Blake, Oblique Seville ve Tyquendo Tracey koşacak. 31 yaşındaki Blake, 2011'deki Dünya Şampiyonası'nda Usain Bolt'u geçerek bunun başaran tek isim olmuştu.

Kadınlar 100 metrede ise Shelly-Ann Fraser-Pryce, Elaine Thompson Herah ve Shericka Jackson yarışacak.

 

 

Usain Bolt Tokyo 2020'de koşacak mı? Emekli oldu mu? Dünya rekoru kaç? ile ilgili etiketler Jamaika Usain Bolt tokyo 2020 Shelly-Ann Fraser-Pryce
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.