Usain Bolt: Bugünkü nesilde bana denk atlet yok. Rekorlarımın uzun yıllar kırılamayacağına inanıyorum

Tarihin en hızlı insanı Usain Bolt, emekliye erken ayrıldığını söyledi. Jamaikalı olimpiyat efsanesi, "Piste çıkmayı gerçekten çok özledim. Tokyo'da yarışmayı çok isterdim. Çünkü ben, öyle anlar için yaşıyorum. Televizyondan izlemek çok zor geldi" dedi. 35 yaşındaki yıldız bu yaz 2020 Tokyo'da yarışmamıştı...

Pekin 2008, Londra 2012 ve Rio 2016'nın 100 ve 200 metre şampiyonu Usain Bolt, emekli olduğuna pişman... Dubai'de açıklamalarda bulunan 35 yaşındaki Jamaikalı eski atlet, Tokyo 2020'de erkekler 100 metre finalini İtalyan Lamont Marcell Jacobs'un 9.80'lik derecesiyle ilk sırada tamamlamasını yorumladı.

Bolt, "Antrenörüm, kariyerimin sonlarına doğru bana, 'Diğer atletler hızlanmıyor. Sen yavaşlıyorsun.' demişti. O zamana kadar hiç böyle düşünmemiştim. Gerçekten de diğer atletler çok hızlı değil. Çıtayı rekorlarımla çok yükseğe çektim ve sonra yavaşlamaya başladım. Ama Tokyo 2020'ye katılsaydım, 9.80'i muhtemelen geçerdim. Keşke emekliye ayrılmasaydım." ifadelerini kullandı.

"REKORLARIM KIRILAMAYACAK" 

Pekin 2008, Londra 2012 ve Rio 2016'da altın madalyaya uzanan Usain Bolt, "Olimpiyatlarda her şey farklı oluyor. Atletizmin en yüksek seviyesi bu yarışlar ve her zaman bunlara kendimi hazır hissediyorum. Yapabileceğim her şeyi yaptım. Bugünkü nesilde bana denk atlet yok. Rekorlarımın daha uzun yıllar kırılamayacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ardından emekliye ayrılan Jamaikalı atlet, erkekler 100 metrede 9.58 ve 200 metrede 19.19'luk dereceleriyle dünya rekorlarını elinde tutuyor.

Usain Bolt: Bugünkü nesilde bana denk atlet yok. Rekorlarımın uzun yıllar kırılamayacağına inanıyorum

Usain Bolt: Bugünkü nesilde bana denk atlet yok. Rekorlarımın uzun yıllar kırılamayacağına inanıyorum ile ilgili etiketler Atletizm Usain Bolt jamaica
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.