Uruguay basını: Cumhurbaşkanı, kendisine hedef olarak Türkiye'yi seçti

Uruguay basınında çıkan bir habere göre Uruguay lideri Lacalle, Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması yapılmasının gündemde olduğunu kabul etti. Uruguay basını MercoPress ise Cumhurbaşkanının Çin dışındaki ülkelerle bire bir ticaret yapmak için çalışmalar başlattığını ve kendisine hedef olarak Türkiye'yi seçtiğini yazdı.

İşte Uruguay basını MercoPress'de yayımlanan haberin çevirisi:

 

Uruguay Devlet Başkanı Luis Lacalle Pou, Çarşamba günü gerçekleştirdiği bir röportajda ülkesinin Çin dışındaki ülkelerle bire bir ticaret anlaşmaları peşinde olduğunu kabul etti ve Türkiye'yi kendine hedef olarak seçti.

TÜRKİYE BÖLGEDE BİR OTAK DAHA KAZANACAK: URUGUAY

Sürecin sonunda bir anlaşmaya varılırsa, Türkiye'nin bölgedeki varlığı bir başka ortak daha bulmuş olacak. Zira Uruguay ve Türkiye bu yıl diplomatik ilişkileri hayli güçlendirdi.

ÇİN, LATİN AMERİKA'DA GÜÇLENEN TEK ÜLKE DEĞİL

Onay derecelendirmesi %50 olan ve Mercosur içinde diğer ülkeler veya bloklarla tek taraflı müzakereye ihtiyaç olduğu konusundaki duruşu çok açıktı: “Sadece Çin değil” dedi. Gerçekten de Çin, Güney Amerika'da etki alanı genişleyen tek ülke değil.

TÜRKİYE'DEN YANIT ALDIK, ÖN GÖRÜŞMELER MART'TA BAŞLAYACAK'

Lacalle bir röportajda, hükümetinin Türkiye'den Serbest Ticaret Anlaşması (STA) için bir yanıt aldığını, keşif yolunun başladığını ve müzakerelerin Mart ayında başlayacağını söyledi. 

 

 

Kaynak: MercoPress

Çeviri: Cengiz Büyükuncu

Uruguay basını: Cumhurbaşkanı, kendisine hedef olarak Türkiye'yi seçti ile ilgili etiketler Uruguay serbest ticaret anlaşması mercopress
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.