Üreticide 39, rafta 75 lira!

Gelen son dakika bilgisine göre; Koronavirüs fırsatçıları ku kez de kırmızı ette kendisini gösterdi. Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde kasap ve marketlerdeki et fiyatlarındaki değişim 'pes' dedirtti.

Üreticiden 39 liraya çıkan karkas et, kasapta 75 lirayı gördü.

''ARACILAR CİDDİ MİKTARDA KAR ELDE EDİYOR''

Sabah'ın haberine göre; Mahalle kasaplarında kıymanın kilo fiyatı 50-75 lira arasında değişirken, üreticiden direkt satış yapan zincir marketlerde ise kıyma fiyatı 42 liradan başlayıp 75 liraya kadar çıkmış durumda.

Dana kuşbaşında da durum farklı değil. Kilo fiyatı 45-80 lira arasında değişiyor.

Duruma tepki gösteren üreticiler ise “Aracılar ciddi miktarda kâr elde ediyor" dedi.

ZAM YOK DENMİŞTİ

Öte yandan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, ramazan ayından önce yaptığı açıklamada, kırmızı ete zam yapılmayacağını söylemişti.

Yardımcı ayrıca, ilk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını süresince kırmızı ete zam yapılmayacağını açıkladı. Yardımcı, "Provokatif amaçlı açıklamalar oluyor, kimse itibar etmesin, tedirgin de olmasın." dedi.

Üreticide 39, rafta 75 lira! ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona zam market kırmızı et fiyat raf kasap üretici
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.