Ürdün'deki darbe girişimi iddiasında Mossad izi mi var?

Ürdün'de darbe girişimi iddiasıyla ev hapsinde bulunan eski veliaht prens Hamza'nın eski bir Mossad ajanıyla irtibatta olduğu iddiaları ortalığı karıştırdı. Prens Hamza'nın irtibatta olduğu iddia edilen eski Mossad yetkilisi Roy Shaposhnik'in bir dönem eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert'e danışmanlık yapmış, ayrıca Blackwater adlı güvenlik şirketinin kurucusuyla yakın ilişkiler kurmuştu.

Ürdün’de darbe girişimi iddiasıyla ev hapsinde tutulan eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin’in, İsrail istihbarat servisi Mossad adına çalışan eski bir ajanla irtibatının olduğu iddia edildi. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Sefadi’nin dün ülkedeki darbe girişimi iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, Prens Hamza’nın eşine yabacı bir istihbarat servisi tarafından yardım teklif edildiği iddia edilmişti.

Ürdün'deki darbe girişimi iddiasında Mossad izi mi var?

Axios dergisinin haberine göre bu açıklamadan kısa bir süre sonra Ürdün resmi haber ajansı “Ammon” eski Mossad yetkilisi olduğunu iddia ettiği Roy Shaposhnik’in, yardımı teklifinin arkasındaki isim olduğunu belirten bir haber yayınladı. Ürdün’ün Prens Hamza’ya yardım etmekle itham ettiği Shaposhnik, Axios’a, Mossad’la ilişkisini reddetse de ilginç bağlantılara sahip olduğu görülüyor.

Ürdün'deki darbe girişimi iddiasında Mossad izi mi var? - Resim : 2


ERIC PRINCE’LE YAKIN DOST

Shaposhnik’in hem İsrail siyasetinde hem de ismi katliamlara karışmış özel güvenlik şirketi Blackwater’ın kurucusu Eric Prince’le yakın ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Axios’un haberine göre İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert’e de danışmanlık yapan Shaposhnik siyasi faaliyetlerin ardından Eric Prince’in sahibi olduğu güvenlik şirketinde çalışmaya başladı. Birkaç yıl sonra RS LogisticalCompany adıyla kendi şirketini kuran İsrailli, ABD Dışişleri Bakanlığı'na ve dünyanın farklı bölgelerinde hizmet vermeye başladı.

ORTAK ARKADAŞLARI TANIŞTIRDI

Eric Prince’ın şirketi Ürdün’de Iraklı askerlere eğitim verdiği sırada Shaposhnik de lojistik destek sağladı. Bu sırada ortak bir arkadaşları üzerinde Ürdün eski Veliaht Prensi Hamza bin Hüseyin ile tanıştı ve kısa sürede yakın aile dostu oldu. Bilindiği üzere Eric Prince’in Birleşik Arap Emirlikleri’nin de facto lideri Muhammed bin Zayed’le de yakın dostluğu bulunuyor.

MESAJ TRAFİĞİ

Axios’a konuşan bir kaynak, Cumartesi günü Prens Hamza’nın Shaposhnik ile irtibata geçtiğini doğruladı. Buna göre Prens Hamza, İsrailli dostuna ev hapsine alındığına ilişkin bir mesaj geçti. Bunun üzerine Shaposhnik, Hamza’nın eşine bir mesaj gönderdi ve Ürdün’de durum açıklığa kavuşana kadar çocuklarıyla kendisini almak için bir uçak göndermeyi teklif etti.

Ürdün'deki darbe girişimi iddiasında Mossad izi mi var? ile ilgili etiketler Ürdün MOSSAD prens hamza ev hapsi darbe girişimi iddia
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.