"Unutmayalım, Ankara’ya gelen BAE oldu sonuçta!.."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Şeyh Al Nahyan'ın Türkiye ziyareti üzerinden eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt akademisyen İdris Kardaş'tan geldi. Kardaş, Türkiye-BAE ilişkilerinde son dönemde yaşanan gelişmeleri kısaca özetleyerek, CHP liderine, "Unutmayalım, Ankara’ya gelen BAE oldu sonuçta. Bunun anlamını bilmiyor olmamalısınız Kemal Kılıçdaroğlu!" diye seslendi...

Türkiye uzun süredir ikili ilişkileri dondurduğu Birleşik Arap Emirlikleri ile yeni bir sayfa açtı.

Birleşik Arap Emirlikleri, bölgesinde büyük bir siyasi kaosa neden olan Katar'a yönelik ambargoları kaldırmasının ardından Türkiye ile de yapıcı adımlar atma kararlılığını gösterdi.

Yaşanan son gelişmeler üzerine uzmanlar, Türkiye'nin ambargo sürecinde Katar'ın yanında durarak BAE-Suudi ekseninin bölgede politik dizayn projelerini başarısızlığa uğrattığı görüşünde birleşti.

9 ANLAŞMA İMZALANDI

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) fiili lideri Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelmesi de bu sürecin kritik adımlarından biri oldu. Al Nahyan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Türkiye ile BAE arasında, 9 alanda Türkiye'ye doğrudan yatırımları içeren anlaşmalar imzalandı.

Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hasan Al Suwaidi da Türkiye ile BAE arasında yapılan anlaşmalar kapsamında 10 milyar dolarlık bir fonun tahsis edildiğini açıkladı.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile BAE Merkez Bankası arasında da iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

"Unutmayalım, Ankara’ya gelen BAE oldu sonuçta!.."

MUHALEFET GELİŞMELERİ SİNDİREMEDİ...

Diğer yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara'da Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı atılan bu adımlar nedeniyle eleştirdi. 

CHP lideri bir sosyal medya mesajı paylaşarak, "BAE Veliaht Prensi geldi, hazır ola geçtin Erdoğan. Ne oldu senin rabiana, ihvanına? Hep söylüyorum; Saray'ın her şeyi yalan dolan, her şeyi boş algılardır. Ucunda para varsa anında satarlar davalarını. Hakiki Müslümanların Saray'ın yanında yeri yoktur" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN DİPLOMATİK ZAFERİ

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına yanıt ise akademisyen İdris Kardaş'tan geldi. Kardaş, Türkiye-BAE ilişkilerinde son yıllarda yaşanan gelişmeleri özetleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki diplomatik başarısına dikkat çekti.

İdris Kardaş şu ifadeleri kullandı;

"Neler oldu?

BAE, Katar’ı ablukaya almaya çalıştı Türkiye operasyona karşı Katar’a asker yolladı. Filistin’e Dahlan’ı getirmeye çalıştılar Türkiye müsaade etmedi. BAE Libya’ya müdahil olamadı, Doğu Akdeniz’de ve birçok yerde Türkiye karşısında hep geride kaldılar.

Bütün stratejik konu başlıklarında Türkiye hep daha avantajlı oldu, oyun kurucu oldu.

Türkiye, bu avantajını koruyarak BAE ile görüştü ve anlaşmalar imzaladı. Unutmayalım, Ankara’ya gelen BAE oldu sonuçta. Bunun anlamını bilmiyor olmamalısınız Kemal Kılıçdaroğlu!

Bugün BAE Veliaht Prensi’nin Ankara’ya gelmesi, Erdoğan’ın başarılı siyasi stratejisinin bir başarısıdır kuşkusuz.

Şahsi olarak ne kadar hedef alınsa da ne kadar kötülense de söz konusu diplomatik kapıyı açık bırakması da devlet ciddiyetinin bir ürünüdür elbette.

Türkiye-BAE yakınlaşmasıyla, aleyhte yapılan tüm olumsuz algı ve imaj çalışmaları, radikal terör örgütlerine destek veriyor iftiraları, daha birçok kara propaganda faaliyeti, bu işi planlayanların ve içerideki kimi muhaliflerin ellerinde patladı.

Yıllardır Türkiye’yi ve CB Erdoğan’ı radikal bir pozisyonda konumlandırmaya çalışanların hükümleri, dünkü görüşmeden sonra çöpe atılmış oldu.

Türkiye’nin bulunduğu geniş hinterlantta modern ve demokratik tek ülke olma konumu pekişti.

Türkiye’nin yanında duran kaybetmez."

"Unutmayalım, Ankara’ya gelen BAE oldu sonuçta!.." ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE al nahyan Kılıçdaroğlu idris kardaş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.