Unutkanlığa Son! Muhafaza Namazı İle Hafızanızı Güçlendirin! Muhafaza Namazı Nasıl Kılınır? Kaç Rekattır?

Hafıza sorunu yaşıyor ve unutkanlıkla baş edemiyorsanız Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) tavsiye ettiği Muhafaza (Hıfz) namazı kesin çözümdür. Peki Muhafaza naması nasıl kılınır, kaç rekattır? İşte hıfz namazı ile ilgili bilgiler...

Muhafaza namazı hafıza zayıflığı yaşayan ve unutkanlık problemi çeken birçok müslümanın merakla araştırdığı ibadetlerin başında geliyor. Hz. Muhammed'in Hz. Ali'ye öğrettiği ve tavsiye ettiği Hıfx namazı bin yıllardır hafıza sorunu için uygulanıyor.

Sahih hadis kaynaklarında da geçen bir namazdır Hıfz (Muhafaza) Namazı. Hafızlık yapmak isteyenlerin sık sık muhafaza namazı kıldığı bilinir. Unutkanlıktan kurtulmak için ve Kuran ayetlerinin akılda kalması için Perşembe geceleri kılınması tavsiye edilen Muhafaza namazı kaç rekattır?

Namaz - Lessons - Blendspace

Muhafaza Namazı Nasıl Kılınır?

Muhafaza Namazı nasıl kılınır sorusuna yanıt aradık. Cemaat ya da tek başına kılınabilen Muhafaza namazı sureleri uzun olduğu için cemaatle kılınması elzem olan bir ibadettir. Kuran-ı Kerim'den 14 sayfa okunan Hıfz namazı Perşembe geceleri kılınır. Tavsiye edilen saat ise gece 3,5 ya da sabah 7'dir.

Hıfz namazı niyeti şöyledir: “Niyet ettim Allah rızası için Hıfz namaz kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilebilir. Burada niyet kalben olduğu için zaten Hıfz namazına niyetlenmiş olunur.

Muhafaza Namazı'nda Okunucak Sureler ve Kılınışı

Hıfz namazının ilk rekatında Fatiha ve Yasin sureleri okunur.

İkinci rekatta yine Fatiha, Ta-Ha ve Duhan Suresi devam edilir.

Üçüncü Rekat Fatiha ve Secde Suresi

ve son rekatta Fatiha ve Tebareke Sureleri okunur.

Hıfz Namazından sonra dua okunur. Muhafaza namazı 4 rekattır. Ancak gece kılınan bir namaz olduğu için 2+2 şeklinde kılınması elzemdir.

 

 

Unutkanlığa Son! Muhafaza Namazı İle Hafızanızı Güçlendirin! Muhafaza Namazı Nasıl Kılınır? Kaç Rekattır? ile ilgili etiketler hıfz namazı muhafaza naması nasıl kılınır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.