Ünü Bozcaada'yı aşan resim silindi

Çanakkale'ye bağlı Bozcaada'nın simgesi haline gelen 'Göz Kırpan Kız' isimli duvar resmi, yaratıcısı ressam Cemil Onay tarafından silindi. Söz konusu eylem hakkında açıklamalarda bulunan ressamın eşi Hafize Onay, bürokratik nedenlere işaret etti.

Bozcaada'nın en çok ziyaret edilen noktaları arasında yer alan 'Göz Kırpan Kız' isimli duvar resmi, yaratıcısı Cemil Onay tarafından radikal bir kararla silindi.

Kaymakamlığın, adaya gelen turist yapısının değişikliğinden sorumlu tuttuğu eser hakkında 'Silinsin' talimatı verdiğini belirten ressamın eşi Hafize Onay, ''Yeni kaymakamın ilk işi Cemil ile uğraşmak oldu. Bozcaada’nın yozlaşması, kirlenmesi, günü birlikçilerin gelmesinin artışının sebebi olarak Cemil’in duvar resimlerini göstermeye başladılar.'' ifadelerini kullandı.

İşte Hafize Onay'ın ÇanakkaleKalem'den Simge Özden'e verdiği demeçlerden öne çıkanlar;

CEMİL ONAY NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALDI?

''Yeni gelen Kaymakam Bahar Kaya ile ilgili sebepler var. Bozcaada’da kadın bir kaymakam göreve başladı. Tabii ki pozitif ayrımcılık yaparak çok sevindim. Kendisinin ilk işi Cemil ile uğraşmak oldu. Sokak hayvanlarının tedavisi için koyulan kumbaraya ceza kesildi. Kendi veterinerleri iğne bile vurmazken ilk uğraştıkları kişi oldu ve bize 2300 lira ceza kestiler. Artı bir de Bozcaada Belediyesinin sanatı yalnızca sahnede şarkı türkü işleri olarak zannetmesi, sanat duyarsızlığı, sanatı bilmemesi ve adanın yozlaşmasına asıl katkıda bulunan taraf olması. Şimdiye kadar Bozcaada yerel medyasından da hiçbir destek göremedik. Biz burada Bozcaada Sanat Galerisi işletiyoruz. Eşim de burasının küratörü. Belediyenin de yaptığı sergilere ücretsiz küratörlük yaptı. 23 yıllık bir geçmişi var.

''YÜRÜYEN BİR DUVAR''

Göz Kırpan Kızın palyaçoya dönmesinin de bir hikayesi var. Göz kırpan kız yürüyen bir duvar. Üstten parçalanıyor. Dolayısıyla eşim ona her sene makyaj yapıyor. Bu da manalı çünkü kadınlar bunaldıkça, sinirlendikçe saçları ile oynar makyaj yapar. O yüzden bence kadınlar çok tercih ettiği bir resimdi bu.

''BOZCAADA’YI YOZLAŞTIRDIĞINI DÜŞÜNDÜLER''

Bozcaada’nın yozlaşması, kirlenmesi, günü birlikçilerin gelmesinin artışının sebebi olarak Cemil’in duvar resimlerini göstermeye başladılar. Bu konuda sesli, yazılı tepki Olmaya başladı. Hem ekmeğini yiyip hem de sosyal medyadan eleştirdiler. Tur şirketlerinin bunu bir afiş olarak kullanması, 12 ilde Hatay’dan Sinop’a kadar kopyalarının yapılması Cemil’i bıktırdı. Bu bir anlamda koltuklarımızı da kabartıyor, çünkü 0 yaşarken kopya edilen bir ressam. Yoksa saçları bitkiden olan resimler New York’ta, Londra’da yapıldı, ama Göz Kırpan Kız adalı oldu ve ikonlaştı. Posta Gazetesinde 2016 yılında Önünde en çok selfie çektirilen resimlerin arasına aldı.

RESMİN SİLİNMESİNİN ARDINDAN NE GİBİ TEPKİLER ALDINIZ?

Eşim daha bugün 60 tane özelden kendisine mesaj atıldığım söylüyordu. Almadığı kadar mesaj, telefon ve yorum aldı.

YENİDEN ÇİZİLİR Mİ?

Resim 45 dakikada eski haline gelir ama Cemil Bozcaada’ya bir daha yapmayacağını söylemişti.''

 Ünü Bozcaada'yı aşan resim silindi

Ünü Bozcaada'yı aşan resim silindi ile ilgili etiketler Bozcaada kaymakam Çanakkale resim duvar resmi ÇanakkaleKalem Hafize Onay Cemil Onay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.