Ünsal Ban ve Ali Kıdık’a suç duyurusu

Türk Hava Kurumu, tutuklu eski rektör Ünsal Ban ile İyi Parti İBB Meclisi üyesi Ali Kıdık’ın milyonlarca liralık çıkar ilişkisini yargıya taşıyor.

THK Üniversitesi eski rektörü ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eski eşi Ünsal Ban’ın THK’da kurduğu soygun düzeni yeniden mercek altında.

SPK’daki rüşvet çarkı iddiaları ve eski eşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun gizlice çektiği görüntülerini SEDAT PEKER üzerinden ifşa eden Ünsal Ban geçtiğimiz günlerde tekneyle Yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanmış ve serbest bırakıldıktan sonra yeniden tutuklanmıştı.

Ünsal Ban’ın Türk Hava Kurumu Üniversitesi rektörlüğü yaptığı sırada hem üniversitenin hem de THK’nın imkanlarını kullanarak milyonlarca liralık vurgun yaptığına ilişkin çok sayıda iddia ortaya atılmış ve bu suçlardan defalarca soruşturma geçirdiği ortaya çıkmıştı.
Ünsal Ban’a atfedilen bu yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları içinde adı geçen dikkat çekici bir isim var: Ali Kıdık. Eski havalimanı muhabiri, airport haber adlı internet sitesinin sahibi ve İyi Parti İBB Meclis üyesi.

Başta THY olmak üzere havacılık alanında faaliyet gösteren şirketlerden sahibi olduğu internet sitesi üzerinden şantaj kokan haberleriyle çıkar elde ettiği haberleri ayyuka çıkan Ali Kıdık’ın Ünsal Ban döneminde THK ile de kirli ilişkileri deşifre olmuştu.

Ali Kıdık’ın Rektör Ünsal Ban ile kurduğu yakın ilişki üzerinden kurumu dolandıran faaliyetlerini geçtiğimiz günlerde Gazeteci Mine Kırıkkanat deşifre etmiş ve SuperHaber'in 1 yıl önce uyardığı konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yapmıştı:

Ünsal Ban ile birlikte bir düzen kurmuşlar daha doğrusu bir kumpas kurmuşlar. Türk Hava Yolları’nın THK’ya pilotaj öğrensin diye gönderdiği binlerce dolar harcayarak pilot olmak isteyen gençlerden yılda 12 bin dolar alıyor bu adamlar. O 12 bin doların yüzde 15’i bu Ali Kıdık’a gidiyormuş. Neymiş danışmanlıkmış. Ve bu da İYİ Partili İstanbul belediye meclisi üyesi. Havacı geçiniyor. Havacılıkla hiçbir ilgisi yok. Havacılıkla ilgili bir internet sitesi kurmuş birden bire havacı olmuş yolsuzun teki bu da İYİ Partili buyurun. Sürekli haktan tweetler atarak kendini tanıyor.

Ünsal Ban döneminde tanıtım ve pilot eğitim faaliyetleri adı altında Türk Hava Kurumu’na milyonlarca liralık fatura kesen İyi Partili Ali Kıdık’ın bu ilişkileri yeniden mercek altına alınıyor.

Superhaber’in elde ettiği bilgilere göre THK üniversitesi ve Türk Hava Kurumu, Superhaber, Akit ve Mine Kırıkkanat ın iddialarından sonra Ünsal Ban ve Ali Kıdık hakkında suç duyurusunda bulundu.

Basında yer alan belge ve bilgileri ihbar olarak kabul eden kurum ve üniversite yetkilileri geriye dönük tüm işlemleri mercek altına aldı ve kişiler hakkında hukuki süreci başlattı.
Bu süreçle birlikte İyi Parti içinde de rahatsızlık yaratan Ali Kıdık’la ilgili parti içi disiplin mekanizmasının da devreye girmesi bekleniyor.

Ünsal Ban ve Ali Kıdık’a suç duyurusu ile ilgili etiketler suç duyurusu THK ünsal ban ali kıdık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.