Ünlüler Youtube'da neden kanal açıyor? Ego mu, para mı?

Ünlüler Youtube'da neden kanal açıyor? Sosyal medyanın tüm platdormları günümüzde en yoğun kullanılan araçlardan. Twitter, Instagram ve Facebook'la yetinmeyen ünlü isimler zamanla rotayı Youtube'a kaydırdı. Sosyal medyada sahtep hesaplarla bir şekilde ilerleyen ünlüler, aynı etkiyi youtube'da yapamayınca hayalkırıklığı yaşıyorlar. Peki neden youtube? Ego meselesi mi, para hırsı mı? İşte detaylar...

Ünlüler Youtube'da neden kanal açıyor soruları vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Sosyal medyada twitter, facebook ve Instagram'da hesap açmanın neredeyse sıfır riski olmasına rağmen aynı risk Youtube için söz konusu olmayabiliyor. Milyonlarca sahte hesabın takip ettiği ünlü isimlerin sosyal medya hesapları aynı etkiyi Youtube'da yakalayamabiliyor. Şarkıcıların Youtube'da olması normal ancak sunucudan oyunucuya birçok isim şöhretlerini riske atıp özel içeriklerini ve söylemlerini paylaşmak için youtube'da kanal açarak paylaşıyor. Ancak neden? İşte detaylar....


ÜNLÜLER NEDEN YOUTUBE'DA KANAL AÇIYOR?


Milliyet Gazetesi köşe yazarı Alil Eyüboğlu bu konuyu köşesine taşıdı. Ünlülerin neden youtube kanalı açtığına dair söyledikleri merak uyandırıcı.


İşte o köşe yazısından bir bölüm


Dijital dünya konusunda her daim fikrine başvurduğum Kalust Şalcıoğlu’na sordum, bunun sebeplerini.

İşte söyledikleri:

“Geleceği gelmeden yakalayabilmek için, sosyal medyadaki akımları ve insanların duygusal gelişimlerini anlamak gerekir. Gary Vaynerchuk’ın ‘Crushing It’ kitabını okursanız neden gelişmekte olan ülkelerde, ünlülerin YouTube’a kafayı taktıklarını anlayabilirsiniz. Her ünlü ve ünlü olma hayalinde olan kişinin tek yoludur aslında bir YouTube Kanalı’na sahip olmak! Başka hiçbir sosyal medya platformunda, bir YouTube kanalındaki kadar yüksek çözünürlüklü (televizyondaki gibi) ve uzun süreli paylaşım mümkün olmadığı için; YouTube, kişinin egosunu, ünlü olmak yani televizyona çıkmak konusunda besleyebilen tek platformdur. YouTube Kanalı sahibi olmak, videoların sonsuza dek web’de kalması nedeniyle, televizyonda program yapmaktan egosal olarak doyurucudur (Bunu ünlü YouTuber’ların, televizyon ünlülerinden çok daha egolu oluşlarından kolayca anlayabilirsiniz). Televizyonun YouTube karşında en büyük eksisi, izlendikten sonra görüntünün kayıtlı kalmamasıdır ki bunu da televizyon kanalları, yayınlarını YouTube Kanallarında da paylaşarak çözmeye çalışmaktadırlar çünkü günümüz insanı, istediği şeyi televizyonun dayattığı saatte değil ancak ‘istediği zaman’ izlerse sever!”

Ünlüler Youtube'da neden kanal açıyor? Ego mu, para mı? ile ilgili etiketler YouTube ünlü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.