Ünlü YouTuber'dan gençlere korona tavsiyeleri!

YouTuber Efe Uygaç, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın hazırladığı Gece Görüşü programına Skype bağlantısı ile konuk oldu. Öğrenci evinde arkadaşları ile kendilerini izole ettiklerini belirten Uygaç, daha risk grubunda olan aileleri ile görüşmeme kararı aldıklarını açıkladı. Gençlere evde yapabileceklerine ilişkin öneriler yapan Uygaç, WhatsApp gruplarında dolaşan söylentilere ilişkin de tavsiyelerde bulundu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında kuşkusuz en zor durumda kalan kesim gençler oldu. Aslında ana risk grubunda olmasalar da bulaştırma ihtimalleri nedeniyle okulları tatil edilen gençler de evlerde büyük oranda hapis olmuş durumda. 

Zorunlu bu karantinada gençlerin en temel uğraşları ise internet. Kendisi de bir öğrenci olan YouTuber Efe Uygaç, Hande Fırat'ın hazırladığı Gece Görüşü programına Skype ile bağlanarak gönüllü izolasyonda yaşadıklarını ve bu sıkıntılı süreci daha rahat ve pozitif olarak atlatmaları için gençlere tavsiyelerde bulundu. 

Gereksiz endişenin daha kötü bir noktaya sevk edeceğini ifade eden Efe Uygaç, dijital bir çağda yaşadıklarını hatırlatarak, evden çıkmadan da normal yaşamda yapılanların büyük bir kısmının evde de rahatlıkla gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi. 

Ünlü YouTuber'dan gençlere korona tavsiyeleri!

Bu noktada uzaktan eğitim sisteminin önemine vurgu yapan Uygaç, evde kalınan süreyi bir fırsat olarak görmenin önemine vurgu yaptı. Bu noktada internetten kitap okumaya kadar her türlü uğraş bulanabileceğini ifade eden Uygaç hatta evde spor yapmanın bile mümkün olduğunu belirtti. 

Öğrenci evinde arkadaşları ile birlikte gönüllü olarak kendilerini izole ettiklerini ve dışarı çıkmadıklarını söyleyen Uygaç, bu noktada kendilerine göre daha büyük risk grubunda bulunan aileleri ile de temas etmeme kararı aldıklarını bu çerçevede ailelerinin yanına gitmediklerini söyledi. 

 WhatsApp gruplarında çok çeşitli spekülasyonlar yapıldığını ifade eden ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizen Efe Uygaç kendisinin itimat ettiği ve bu konuda takip ettiği tek kişinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğunu vurguladı. 

 

Ünlü YouTuber'dan gençlere korona tavsiyeleri! ile ilgili etiketler YouTuber Hande Fırat Koronavirüs CNN Türk WhatsApp Sağlık Bakanı İnternet izole efe uygaç spekülasyon dijital
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.