Ünlü yazar Arthur Nicholas Evans kalbine yenildi

Atlara Fısıldayan Adam adlı romanıyla çok satanlar listesinde uzun süre yer alan dünyaca ünlü yazar Arthur Nicholas Evans yaşamını yitirdi. 2008 yılında yaşadığı bir zehirlenme sonucu diyalize bağlanan ve kızının böbreği ile hayata dönen Evans, 72 yaşında kalbine yenildi.

Atlara Fısıldayan Adam, Ateşe Atlayanlar, Kurt İzi gibi eserlere imza atan dünyaca ünlü yazar Arthur Nicholas Evans, 72 yaşında hayatını kaybetti.

Daily Mail'in haberine göre, gazeteci ve yazar Arthur Nicholas Evans'ın ölümünü ajansı bugün doğruladı. Evans'ın salı günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatnı kaybettiği belirtildi.

Ünlü yazar yıllar önce ailesiyle birlikte ölümden dönmüştü. 2008’de mantar yüzünden ciddi bir zehirlenme geçiren yazar ve ailesi böbrek yetmezliği yaşamış, bu olaydan sonra diyalize girmeye başlayan Evans, üç yıl bekleme listesinde kaldıktan sonra kızının verdiği böbrekle hayata tutunmuştu.

ARTHUR NICHOLAS EVANS KİMDİR?

Arthur Nicholas Evans 1950’de Worcestershire’da doğdu. Oxford Üniversitesi’nde hukuk okudyup onur derecesiyle mezun olduktan sonra Newcastle’daki Evening Chronicle’da gazeteci olarak çalıştı. Weekend World’ün güncel olaylar dizisi için ABD siyaseti ve Orta Doğu hakkında filmler yapan Evans, İngiltere’nin güney batısında yaşarken bir demirciyle tanışıp atlara fısıldayanların travma geçirmiş atları iyileştirebildiğini öğrendi ve 36 dile çevrilmiş olan en çok satan kitabını ortaya çıkardı.

Evans'ın 1995 yılında yayınlanan Atlara Fısıldayan Adam adlı kitabı dünya çapında yaklaşık 15 milyon satmış ve 20 ülkede en çok satanlar arasında yer almıştı. Kitabı, üç yıl sonra Robert Redford’un başrolüyle beyaz perdeye de uyarlanmıştı.

 

Ünlü yazar Arthur Nicholas Evans kalbine yenildi ile ilgili etiketler Yazar Arthur Nicholas Evans Atlara Fısıldayan Adam hayatını kaybetti
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.