Ünlü virtüöz Ruşen Güneş vefat etti!

Türkiye'nin yetiştirdiği önemli müzik adamlarından, devlet sanatçısı ve viyola virtüözü Ruşen Güneş, 80 yaşında Londra'da vefat etti. Uzun süredir kanser tedavisi gören Güneş'in vefatı üzerine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve sanatçı Fazıl Say başsağlığı mesajı yayımladı. Say, mesajında Güneş ile 2 gün önce görüştüklerini de belirtti.

Londra'da yaşayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ve Londra Filarmoni Orkestrasında görev yapan, devlet sanatçısı, viyola virtüözü Ruşen Güneş, 80 yaşında vefat etti. Güneş'in, bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Facebook hesabından yayınlanan başsağlığı mesajında, "Ülkemizin çok sesli müzikte önde gelen değerlerinden olan saygıdeğer büyüğümüz, viyola sanatçısı Ruşen Güneş'in vefat haberini almış bulunmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta yakınları olmak üzere tüm sevenleri ve camiamızın başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

Ünlü virtüöz Ruşen Güneş vefat etti!

FAZIL SAY: 2 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜK
Ünlü piyanist Fazıl Say ve Gülsin Onay, flüt sanatçısı Bülent Evcil, arp sanatçısı Çağatay Akyol başta olmak üzere klasik müziğin önde gelen isimleri sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak Güneş için başsağlığı ve üzüntülerini ilettiler. 

Fazıl Say, paylaşımında, "Sevgili dostum Ruşen Güneş vefat etti. Çok ama çok üzgünüm. Daha iki gün önce konuşmuştuk. Tüm sanat camiasının başı sağ olsun. Büyük bir değerdi, uzun yıllar Londra'da sanatını yapan büyük bir viyola üstadıydı. Onun için bir viyola eseri yazma sözüm vardı, yetişemedim. Nurlar içinde yatsın" dedi. 

Ünlü virtüöz Ruşen Güneş vefat etti! ile ilgili etiketler Fazıl Say Ruşen Güneş cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası viyola virtüöz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.