Ünlü tarikat uzmanından Adnan Oktar yorumu!

Dünyaca ünlü ABD’li Tarikat Uzmanı Dr. Janja Lalich, geçtiğimiz günlerde yapıla operasyonla tutuklanan Adnan Oktar'ı analiz etti.

Sıradan insanlar neden tarikata katılır? Tarikatlar nasıl üye toplar, hangi tekniklerle ikna eder? ABD'li Tarikat Uzmanı Dr. Janja Lalich, Habertürk’e anlattı. Kaliforniya Eyalet Üniversitesi Öğretim Üyesi Lalich’e göre tarikatlar insanların kişiliğini parçalıyor. Lalich, "Kendinizden, önceki hayatınızdan şüphe etmenize neden oluyorlar. 'Geçmişin, ailen iyi değildi' diyorlar. Daha sonra tarikat parçalarınızı, istediği şekilde yeniden bir araya koyuyor. Eleştirel düşünce yeteneğinizi bir kenara koyuyorsunuz. Çok soru sorarsanız eninde sonunda dışlanırsınız. Özellikle dini tarikatlarda boyun eğmek çok önemli" dedi.

"APTAL İNSANLAR BÖYLE İŞLERE BULAŞIR" ALGISI YANLIŞ

Tarikatlar hangi profilde kişileri hedef alıyor? "Aptal insanlar böyle işlere bulaşır" algısı yanlış olduğunu belirten Dr. Lalich, "Tarikatlar aptal insanları istemez. İşlerini yürütecek, önemli bağlantılar sağlayabilecek, yetenekleri olan kişileri isterler. Çok zeki ve zengin ailelerin çocuklarını da hedef alıyorlar çünkü paralarını çalabiliyorlar. İnsan devşirmek için en başta 'sevgi bombardımanı' dediğimiz şeyi yapıyorlar. Gözlerinizin içine bakarak 'Çok farklısın, seni çok seviyoruz' diyorlar" diye konuştu.

DR. JANYA LALICH: PATOLOJİK BİR TİP, CİNSİYETÇİ, YALANCI

Bir dini tarikat lideri takipçilerini mesih olduğuna nasıl inandırabiliyor? Tarikat Uzmanı Lalich'e göre bu uzun bir süreç: Bazı tarikatların eğitim sistemi oluyor. Öğrenmeye direnirseniz suçlanıp, aşağılanıyorsunuz. Bazen çılgın meditasyon, ilahi okuma yöntemleri devreye girebiliyor. ABD'de 20 saat boyunca İncil okutuyorlar zorla mesela. Bunca irade kırıcı eylemden sonra biri çıkıp 'Ben Mesih'im' dediğinde, 'Hayır değilsin' diyemiyorsun. Herkes Mesih olmadığını biliyor ama kimse bunu diyecek gücü kendinde bulamıyor" ifadelerini kullandı.

Peki Adnan Oktar’la ilgili teşhisi ne? Tarikat Uzmanına göre patolojik bir tip, tanrı kompleksi var. Cinsiyetçi, kadın düşmanı. Sık sık yalan söylüyor.

 

Ünlü tarikat uzmanından Adnan Oktar yorumu! ile ilgili etiketler Adnan Oktar tarikat uzmanı Dr. Janja Lalich yorum
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.