Ünlü sosyoloji profesörü evinde ölü bulundu!

Türk düşün dünyasının önemli ismi, sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin vefat etti. ‘Siyasetin Sosyolojisi’, ‘Din, Toplum ve Siyasal Sistem’ kitaplarının yazarı olan Prof. Vergin, İstanbul'daki evinde bu sabah evinde ölü bulundu. Verginin cesedi eve yemek getiren yardımcısının ihbarı üzerine polis tarafından bulundu. Prof. Vergin'in kalp krizi sonucu vefat ettiği düşünülüyor.

Türkiye'nin önde gelen sosyal bilimcilerinden; ‘Siyasetin Sosyolojisi’, ‘Din, Toplum ve Siyasal Sistem’ kitaplarının yazarı sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin İstanbul’daki evinde ölü bulundu.

Yalnız yaşayan Vergin’in vefatı yemek getiren yardımcısına kapıyı açamaması üzerine ortaya çıktı. Yardımcısının haber verdiği polisler kapıyı kırarak girdikleri evde 80 yaşındaki Vergin’in cansız bedeniyle karşılaştı. Otopsi için morga kaldırılan Vergin’in kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Vergin’i son olarak gören komşuları Bülent ve Tülay Selçuk çifti, pazar akşamı kendilerini ziyarete geldiğini belirterek, şu bilgileri verdiler:

“Sağlıklı görünüyordu. Ama üzgündü. ‘Kimsem yok, pandemi nedeniyle başka hiçbir yere gidemedim’ dedi. Saat 21.00 civarında evine gitti. Sabah vefat ettiğini öğrendik. Çok birikimli bir bilim insanı, iyi bir insandı. Vefatına çok üzüldük.”

Ünlü sosyoloji profesörü evinde ölü bulundu!

BİRÇOK KİTAP YAZDI

Ünlü sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin, aynı zamanda Atatürk’ün çocukluk arkadaşı Nuri Conker’in torunu. 21 Eylül 1941 yılında İstanbul’da doğan Vergin, çocukluğunu ve gençliğini yurtdışında geçirdi.

Yükseköğrenimini sosyoloji alanında Paris Sorbonne Üniversitesinde tamamlayan (1973), Vergin, Türkiye’ye dönüşünde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine asistan olarak (1974) çalışmaya başladı.

Sosyoloji alanında doktora yapan sonra da doçentliğe yükselerek 1980’de aynı üniversiteye bağlı Siyasal Bilimler Fakültesine geçen Vergin, profesörlüğe de burada yükseldi. Ayrıca Bilkent ve Marmara üniversitelerinde de öğretim üyeliği görevlerinde bulundu.

Çeşitli uluslararası sosyal bilim derneklerine üye olan Nur Vergin’in din ve politika konularında makaleleri, röportajları Star, Yeni Yüzyıl gibi gazetelerin yanı sıra çeşitli dergilerde yer buldu.

Siyasetin Sosyolojisi adlı kitabında sosyal bilimlerdeki değişimin çok yavaş seyrettiği tezini çürüten Vergin, bilginin tıpta ya da mühendislik bilimlerinde olduğu gibi sık sık yenilenmediği görüşüne karşıydı.

1980’li yıllardan itibaren dünyada meydana gelen Sovyetler Birliğinin çöküşü, uluslararası göçün patlaması, etnik savaşlar ve küreselleşen ekonomiyi ele alan Vergin, Siyasetin Sosoyolojisi’nde klasik siyaset sosyolojisi teorisyenlerinin yanı sıra yeni arayışların Habermas, Foucault, Mouffe gibi birçok isminin çalışmalarına işaret etti. 

ESERLERİ:

Industrialisation et Changement Social en Milieu Rural (1976), Siyasetin Sosyolojisi (1980), Türkiye’ye Tanık Olmak (1998), Din, Toplum ve Siyasal Sistem (2002), Siyasetin Sosyolojisi – Kavramlar Tanımlar Yaklaşımlar (2003

Ünlü sosyoloji profesörü evinde ölü bulundu! ile ilgili etiketler Prof. Dr. Nur Vergin sosyolog siyasetin sosyolojisi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.