Ünlü sokak sanatçısı Banksy'den 'Sevgililer Günü'ne özel yeni bir eser

Ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin sevgililer gününe özel yeni bir grafitisi ortaya çıktı. Sanatçı İngiltere'nin Bristol kentindeki bir evin duvarı elinde sapanla çiçek fırlatan kız resmi çizdi. Eserin yer aldığı duvar ziyaretçi akınına uğruyor.

Banksy'nin eserini instagram paylaşması üzerine eserin Banksy'e ait olduğu doğrulanmış oldu. Eserin yer aldığı evin sahibi 37 yaşındaki Kelly Woodruff eseri gördüğü zaman çok mutlu olduğunu ifade etti.

Ünlü sokak sanatçısı Banksy'den 'Sevgililer Günü'ne özel yeni bir eser

Eserin ortaya çıktığı 13 Şubat tarihinden bu yana eve onlarca ziyaretçi akın etti.

BANKSY KİMDİR?

Banksy, başta İngiltere olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle gündeme gelen bir sokak sanatçısı. Yaptığı çizimlere graffiti de diyebiliriz. Eserlerinde “Banksy” ismini kullanan sanatçı gerçek ismini gizliyor. Ancak sanatçının gerçek kimliği uzun zamandır tartışma konusu.

Banksy, eserlerinde özellikle çevreci, savaş karşıtı, insan ve hayvan haklarına ilişkin mesajlarıyla dikkat çekiyor. 2010 yılında Time dergisinin Steve Jobs ve Lady Gaga’yla birlikte dünyanın en etkili 100 ismi arasında gösterdiği bir sanatçıdır. "Gerilla artist" olarak anılan sanatçı çalışmalarında savaş karşıtı, çevreci, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgınlığını eleştiren mesajlar vermektedir. Bristol’den gelen sıradan bir grafiti sanatçısıyken eserleri müzayedelerde altı haneli rakamlara alıcı bulan Banksy ünlülerin duvarlarını süslemektedir. Yeni bir Banksy eserinin sokakta ortaya çıkışı ulusal çapta haber olabiliyor, en son sergisi için insanlar saatlerce kuyrukta bekliyor ve “Exit Through the Gift Shop” isimli filmi Oscar’a aday gösteriliyor.

Ünlü sokak sanatçısı Banksy'den 'Sevgililer Günü'ne özel yeni bir eser ile ilgili etiketler bansky kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.