Ünlü seri katil Charles Manson'ın müridi serbest mi kalacak? Roman Polanski'nin eşini öldürmüştü

Dünyada en çok ses getiren seri katillerinden Charles Manson'ın kurduğu tarikat 1969 yılında ünlü yönetmen Roman Polanski'nin eşi Sharon Tate'i Hollywood'taki evinde vahşice öldürmüştü. Manson ile birlikte yargılanan 3 kadın suçlu bulunurken 51 yıldır hapisteler. Cinayeti işleyen isimlerden biri olan Patricia Krenwinkel'in şartlı tahliye davası ekim ayında karara bağlanacak. Krenwinkel çıkacak karara göre Manson'ın tahliye olan ilk müridi olabilir.

Takvim yaprakları 9 Ağustos 1969’u gösterdiğinde, tüm dünya eşi benzeri görülmemiş bir vahşete tanık olacaktı. Vahşetin başrollerinde ise tarikat lideri Charles Manson’ın 3 kadın müridi ve 9 aylık hamile Hollywood yıldızı Sharon Tate yer alacaktı…

Saatler gece yarısını gösteriyordu. Yönetmen Roman Polanski’nin 9 aylık hamile güzeller güzeli oyuncu Sharon Tate, Los Angeles’taki Cielo Estate malikanesinde 4 arkadaşıyla birlikteydi. O sırada tarikat lideri Charles Manson’ın 5 müridi, korkunç cinayetler işlemek üzere malikanenin yolunu tutmuştu. Tarikat lideri Charles Manson’ın ‘Manson Ailesi’ adını verdiği grubun üyeleri arasında yer alan Susan Atkins, Leslie Van Houten, Patricia Krenwinkel, Linda Kasabian ve Steave Crogan, malikaneye girip 5 kurbanı toplam 102 bıçak darbesi ve kurşunlayarak katletti. Hamile olan Sharon Tate’in bebeği de onunla birlikte öldü. Manson Ailesi, cinayeti işledikten sonra kendi çiftliklerinin yolunu tutmuştu. Sabah saatlerinde eve gelen temizlikçi polisleri arayınca ise her şey için çok geçti. Katiller, tüm evi kana boyamış, Sharon Tate’in kanıyla giriş kapısına ‘Domuz’ yazmıştı.

Ünlü seri katil Charles Manson'ın müridi serbest mi kalacak? Roman Polanski'nin eşini öldürmüştü

VAHŞETE DEVAM ETTİLER

Sharon Tate’in evindeki kanlı katliamdan bir gece sonra, yine Manson Ailesi tarafından Los Angeles’ın varlıklı çifti Leno ve Rosemary LaBianca’yı öldürdü. Tıpkı Sharon Tate cinayeti gibi bu cinayette de kurbanların kanıyla duvarlara yazılar yazdılar. Yazılardan biri ‘Domuzlara ölüm’ şeklindeydi. Cinayetleri kimin işlediği hala gizemini korurken, 10 yaşındaki bir çocuğun ormanda silah bulması soruşturmanın gidişatını değiştirdi. Zira bu silah, Tate cinayetinde kullanılmıştı.

CİNAYETİN KİLİT KADINLARI

Her iki cinayette de kilit isimde olan Manson Ailesi kadınları ve azmettirici olan Charles Manson, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Henüz ellerinde yeteri kadar kanıt olamayan polisler için Manson’ın müritlerinden Susan Atkins’in hücre arkadaşına adeta gurur duyarak cinayetleri anlatması odak noktası oldu.

Ünlü seri katil Charles Manson'ın müridi serbest mi kalacak? Roman Polanski'nin eşini öldürmüştü - Resim : 2

NEDEN CİNAYET İŞLEDİLER?

Charles Manson’ın müritlerinin cinayetleri neden işlediği gizemini korudu. Ancak Susan Atkins’in açıklaması tüm dünyayı dehşete düşürdü. Atkins, cinayetlerin nedeni hakkında şunları söyledi: “Çünkü dünyayı şoke edecek, ayağa kaldıracak ve farkımıza varmalarını sağlayacak bir suç işlemek istedik.”

Ünlü seri katil Charles Manson'ın müridi serbest mi kalacak? Roman Polanski'nin eşini öldürmüştü - Resim : 3

İTİRAFÇI OLDU

Charles Manson’ın etkisi altında kalarak onun izinden giden diğer müridi Leslie Kasabian, cinayetler işlendiği sırada olay yerindeydi ancak hiçbirine katılmadı. Leslie, Manson müritlerine karşı itirafçı oldu ve cinayetleri işleyen müritleri ve Charles Manson’ı hapse attırdı. Leslie, itirafçı olduğu için koruma altına alındı. Manson ve müritlerine idam cezası verildi ancak Los Angeles’ta aynı yıl idam kaldırıldığı için hapiste kalmaya devam ettiler.

50 YILDIR HAPİSTELER

Charles Manson, uzun süren davaların ardından tüm cinayetlerden suçlu bulundu. Tıpkı diğer 3 kadın gibi… Cinayetlerde yer alan Susan Atkins, Leslie Van Houten ve Patricia Krenwinkel davalara çıkarken gülümsemeleri ve alınlarındaki çarpı işaretleriyle akıllara kazındı. Yaklaşık 50 yıldır hapiste olan 3 kadın, şimdi 70’li yaşlarında ve şartlı tahliye şansları var.

Ünlü seri katil Charles Manson'ın müridi serbest mi kalacak? Roman Polanski'nin eşini öldürmüştü - Resim : 4

SERBEST Mİ KALACAKLAR?

Posta gazetesinden Mine Bozkurt'un derlediği habere göre, kanlı cinayetlere katılan Manson fanatiği 3 kadın için aralıklarla şartlı tahliye davası açılıyor. ABD kanunları gereği şartlı tahliyeye aslında hakları olan bu kadınları salıvermek konusunda yetkililerin birçok çekincesi var. Son olarak geçtiğimiz ay şartlı tahliyeye başvuran Patricia Krenwinkel’a özgürlük yolu görünmüştü.

ŞARTLI TAHLİYELERİ NEDEN KABUL EDİLMİYOR?

Manson müridi 3 kadının şartlı tahliyelerinin kabul edilmemesindeki en büyük neden, kanlı katliamlara dair detayları basınla ve toplumla paylaşma ihtimallerinin olması. Ayrıca katillerin serbest kalmasının kurbanın aileleri tarafından tepkiyle karşılanacağı da düşünülüyor.

23 Ekim’de Patricia Krenwinkel için verilecek olan şartlı tahliye kararı merakla bekleniyor.

Ünlü seri katil Charles Manson'ın müridi serbest mi kalacak? Roman Polanski'nin eşini öldürmüştü ile ilgili etiketler cinayet charles manson sharon tate şartlı tahliye roman polanski
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.