Ünlü şarkıcı Mardin'de gül suyu fabrikası kurdu!

Şarkıcı Berdan Mardini geçtiğimiz yıl memleketi Mardin'e yatırım yapma kararı aldığını açıklamış ve fabrika kurmak için temel atma töreni düzenlemişti. Memleketi Mardin'de temelini attığı gül yağı ve gül suyu fabrikasının açılışını yapan ünlü şarkıcı üretime başladı.

Sevilen şarkıların sesi Berdan Mardini sahneden kazandığı parayı memleketinde fabrika yatırımı için kullanmayı tercih etti. Aslen Mardin'li olan ünlü isim memleketinde geçen sene temelini attığı fabrikayı bir sene sonra hayata geçirmeyi başardı.

MARDİNİ KOZMETİK MARKASI İLE MARDİN'DE GÜL SUYU VE GÜL YAĞI FABRİKASI KURDU!

Berdan Mardini yapmış olduğu açıklama ile "Huzurun geldiği Mardin dağları, şu an güllerle donatılmış durumda. Ama bunun devamı için hep birlikte gayret edeceğiz. Halkımızda gül ve lavanta ekimine destek vererek, hem bölgede ayrı bir iş kolu istihdam olacak hem de bizim açımızdan da bir prestij meselesi olacak. Biz hep deriz ya, köylerden şehirlere göçler yapılıyor. İşte bunun önüne geçmek için buradayız" diyerek fabrikayı kurma amacından bahsetti.

Ünlü şarkıcı Mardin'de gül suyu fabrikası kurdu!

''Memleketim için hayal ettim'' diyen Berdan Mardini kurulan gül yağı ve gül suyu fabrikasının bir ilk olduğunu belirterek kurulan fabrika sayesinde artık insanların iş bulmak için göç etmek zorunda kalmayacağını vurguladı. Mardin Artuklu kırsalında yer alan Yaylabaşı Mahallesi sınırları içerisnide yer alan fabrikada 50 işçiye sürekli olarak istihdam kaynağı yaratılırken mevsimlik işçilerle bu sayı 1500 kişiye kadar çıkacak. 600 dönümlük arazi üzerinde yer alan fabrikada gül ve lavanta bahçelerinden toplanan ürünler işlenecek ve fabrikalardaki kazanlarda gül suyu, lavanta yağı ve gül yağına dönüşecek.

Ünlü şarkıcı Mardin'de gül suyu fabrikası kurdu! - Resim : 2

 

Ünlü şarkıcı Mardin'de gül suyu fabrikası kurdu! ile ilgili etiketler Mardin Fabrika berdan mardini Gül suyu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.