Ünlü sanatçı Stephen Sondheim vefat etti

Stephen Joshua Sondheim çalışmalarıyla tanınan Amerikalı besteci ve söz yazarı olan müzikal tiyatro bestecisi Stephen Sondheim 91 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü isim Broadway dışında “Stavisky”, “ Dick Tracy” ve “The Birdcage” gibi filmlerin müziklerini yaptı.

Broadway efsanesi Stephen Sondheim, geçtiğimiz Cuma günü 91 yaşında yaşamını yitirdi. Besteci ve söz yazarı Sondheim’in, Cuma günü Roxbury, Connecticut’taki evinde öldüğü belirtildi. Sondheim’in ölüm nedeni açıklanmadı.

Ünlü sanatçı Stephen Sondheim vefat etti

Ünlü bestecinin avukat arkadaşı F. Richard Pappas, yaptığı açıklamada, Sondheim’in bir rahatsızlığı olmadığını, Perşembe günü Şükran Günü yemeğine katıldığını, o nedenle ölüm haberinin şok etkisi yarattığını belirtti.

Kariyerine 1950’lerde başlayan Sondheim, ilk çıkışını 1954’de “Saturday Night” ile yaptı. Sondheim’ı dünya çapında üne kavuşturan eserleri arasında “West Side Story”, “Gypsy”, “A Funny Thing Happened On The Way To The Forum” “ Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street” ve “Into The Woods” yer alıyor.

Sodheim, Broadway dışında ise “Stavisky”, “ Dick Tracy” ve “The Birdcage” gibi filmlerin müziklerini yaptı.

Sodheim, 1970 yılında eşcinsel olduğunu açıklamış, 2017’de de Jeff Romley ile evlenmişti.

Ünlü sanatçı Stephen Sondheim vefat etti ile ilgili etiketler Joshua Sondheim
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.