Ünlü sanatçı Asuman Dabak 2.5 milyon lira dolandırıldı

Türk tiyatro, dizi ve film oyuncusu, seslendirme sanatçısı 51 yaşındaki Asuman Dabak, tavuk restoranı açmak isteyince dolandırıldı. Dabak, ortak olmak üzere anlaştığı İsmail Derya tarafından 2,5 milyon lira dolandırıldığını ileri sürdü. Savcılık, Dabak’a ait çekleri imzalayarak sahtecilik suçu işleyen iş insanı hakkında dava açtı.

2013 yılında Cihangir'de bulunan evini satışa çıkaran sanatçı Asuman Dabak'ın evini görmek için gelen İsmail Derya, Dabak'a evi neden sattığını sordu. Oyuncu, restoran açmak istediğini söyledi. Derya ise Çanakkale'de açacağı bir restoran olduğunu söyleyerek Dabak'a ortaklık teklif etti.


ÇANAKKALE KARARI

Çanakkale'de restoran açmak üzere anlaşma yapan oyuncu, bankaya çek hesabı açtırdı, ortağına da 10 adet boş şekilde imzaladığı çek yaprağı bıraktı. Bir süre sonra bankadan aranan ünlü oyuncu çeklerin karşılıksız olduğu haberini aldı.

Ünlü sanatçı Asuman Dabak 2.5 milyon lira dolandırıldı

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre; Derya ise Dabak'a borcu olduğu başka kişiler tarafından kaçırıldığını ve çek yapraklarını bu kaçıran insanlara verdiğini söyledi. Bir süre sonra Dabak hakkında icra takibi yapıldı. İcralık olan Dabak, icra takibi başlatan şahısları tanımadığını ve Derya tarafından 2.5 milyon lira dolandırıldığını ileri sürdü. Derya'ya, resmi belgede sahtecilik suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ünlü sanatçı Asuman Dabak 2.5 milyon lira dolandırıldı


'ÇEKLERI İMZALADIM'

İsmail Derya, oyuncuyla bir mal alım satım işinde tanıştıklarını, oyuncunun kendisine restoran açmak istediğini söylediğini ve ortak olmak istediğini ilettiğini kaydetti. Derya, ünlü oyuncunun İsviçre'de bulunduğu bir sırada sepette tavuk, patates satıldığını gördüğünü, "Bunu Türkiye de yaparsak para kazanırız. Aynı zamanda ben televizyoncuları buraya getirip reklam yaptırırım, ortalığı ayağa kaldırırım" diyerek kendisini ikna ettiğini belirtti. Çeklerin bazılarını imzaladığını kabul eden Derya, "Tavuk bayisine teslim ettiğim çekin akıbetini bilmiyorum" dedi.

 

 

Ünlü sanatçı Asuman Dabak 2.5 milyon lira dolandırıldı ile ilgili etiketler Çanakkale Savcılık asuman dabak dolandırıcılık tavuk restoranı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.